Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Pain au chocolat

«Jeg har med pain au chocolat», kan du si når du ankommer julebordet. Det høres så fancy ut, og ingen trenger å vite at du kun brukte noen få minutter på å smelle det sammen.

Pain au chocolat, fransk bakverk av butterdeig og sjokolade, servert på beige linduk.

20min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

8 porsjoner

4platerbutterdeig (tint)

150gkokesjokolade (delt i 32 ruter)

1stkegg til pensling

Fremgangsmetode

Kjevle butterdeigsplatene til et rektangel på 12X30 cm. Del i to på langs.
Legg to sjokoladebiter ved siden av hverandre nederst på hver leiv, slik at de fyller bredden på deigen.
Rull enden av deigen over sjokoladebitene og rull 3 runder før du legger to nye sjokoladebiter på, og ruller til enden. Press kantene ned med fingrene.
Pensle med egg på toppen, og stek på 200 grader i cirka 20 minutter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit