dessert og søt bakst
Perfekte scones
Ferske scones som er knasende sprø på utsiden, og myke og luftige på innsiden. Værsågod, her får du oppskriften.
![Nystekte scones på trefjøl og rødrutet serviett. Servert med rørte jordbær.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/4FwMPx19A7TdTTpj7zD7w/358cac46f02b4de09f46542bfef14670/scones_hoved.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
10 porsjoner
450 ghvetemel
50 gsukker
3 tsbakepulver
125 gmeierismør (kaldt)
2 og en halv dlhelmelk
1 stkegg
1 stkegg (til pensling)
Fremgangsmetode
Bland sammen de tørre ingrediensene. Smuldre inn smøret og tilsett melk og ett egg.
Rør deigen sammen, men unngå å arbeide for lenge med den.
Ha deigen over et melete bakebord og klapp den ut til en rund leiv, ca. 4 cm tykk. Bruk et glass til å stikke ut former.
Legg formene over på et stekebrett med bakepapir. La dem hvile i 20 minutter, gjerne på et kjølig sted.
Pensle med sammenvispet egg. Stek sconesen midt i ovnen på 200 ˚C i ca. 20 minutter, til de er gylne.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆