dessert og søt bakst
Rabarbrasuppe er den perfekte sommerdesserten
Når du setter en tallerken kald, frisk rabarbrasuppe på bordet – da vet du at sommeren er her.
![Hvit dessertskål med lys oransje rabarbrasuppe, toppet med pisket krem og ferske jordbær. Hvit blondeduk og ferske jordbær i bakgrunnen.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/3dx0ftfArja3ROXE0Lh2sP/adb8dcdb12d3a8cb9f4bcf8a87b330d3/rabarbrasuppe-topp.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400 grabarbra
8 dlvann
150 gsukker
2 stkstjerneanis
1 stkkanelstang
1 stkvaniljestang (splittes på langs)
Fremgangsmetode
Vask og kutt rabarbrastilkene i biter. Kok opp vann, sukker, kanelstang, stjerneanis og vaniljestangen. Det kan være lurt å ikke ha alt sukkeret i på en gang. Smak til hvor mye du ønsker å bruke.
Ha i rabarbraen og kok på svak varme i ca. 10 minutter. Avkjøl og la gjerne krydderet ligge i mens det avkjøler, det gir god smak.
Server rabarbrasuppen lun eller kald med en klatt krem eller is. Friske jordbær smaker også godt til.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆