dessert og søt bakst
Sjokolademousse med avokado
Denne desserten er frisk og deilig! Spesielt om du serverer den med hauger av bær. Det er ekstra viktig at avokadoen ikke er for hard, så du unngår klumper i moussen.
![Sjokolademousse laget med avokado, i blåstripet skål, omkranset av ferske jordbær og bringebær, pyntet med mynteblader.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/6HWadtl8JMLI45uU1WnbZl/f5cfb1d5368566124d4a9f435765be52/Sjokolademousse_med_avokado.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
5min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
2 stkspisemodne avokadoer
100 gkokesjokolade
3 ssbakekakao
1 klypesalt
2 ssflytende honning
1 dæsjlettmelk (eller mandelmelk)
1 håndfullferske bær (fks. jordbær eller bringebær)
Fremgangsmetode
Smelt kokesjokoladen over vannbad, og avkjøl til romtemperatur.
Del avokadoene i to og kast steinen. Ta kjøttet ut av avokadoen med spiseskje og ha i en foodprosessor med sjokolade, kakao, salt og honning.
Kjør sammen, og spe med melk til du har en luftig mousse.
Servér med ferske bær.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆