Til hovedinnhold
drikke

Enkel eplegløgg med kanel

Hjemmelaget eplegløgg med deilig kanelsmak smaker så godt i den kalde, fine førjulstida. Den passer like bra til kveldskosen som velkomstdrikke i juleselskapet.

Enkel eplegløgg med kanel

15min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1lferskpresset eplejuice

1stkappelsin (i båter, uten skall)

1tshel nellik

1tsrevet muskatnøtt

1tsmalt kanel

2tshonning

Pynt:

4stkhele stjerneanis

4stkkanelstenger

4stktørkede epleskiver

1stkappelsin (i skiver)

Fremgangsmetode

Bland ferskpresset eplejuice, appelsinbåter (uten skall), kanel, nellik og honning i en kjele.
La det småkoke i ca. 15 minutter så den deilige smaken av jul kommer frem.
Sil eplegløggen og server i glass eller krus og pynt med kanelstang, stjerneanis tørkede epleskiver og skivet appelsin.
Har du mer til overs kan du kjøle ned eplegløggen og helle den på flaske. Da holder den seg i kjøleskap i inntil 5 dager.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn