Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Ceviche - luksusretten alle kan få til

Den trendy fiskeretten ceviche har tatt en hel verden med storm. Det smaker friskt og er superenkelt å tilberede. All slags rå, fersk fisk kan marineres i sitrussaft. Prøv ceviche med laks og søtpotetbåter.

ceviche.jpg

30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

2 porsjoner

250gfersk laks (eller ørret)

en halvstkrødløk

2stklime

1stkrød chili (avhengig av hvor sterkt du liker det)

1stkmango

en halvstilkvårløk

1stkavokado

2stksøtpoteter

1håndfullfrisk koriander

1klypesalt og pepper

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 220 grader.
Vask og skrell søtpotetene. Del dem i båter, og legg dem på bakepapir. Hell over litt olivenolje, salt og pepper. Stek søtpotetbåtene i ovnen i cirka 30 minutter til de er møre.
Skjær laksen i små terninger og dryss med salt.
Skvis saften av to lime i en skål. Tilsett chili i tynne ringer og et helt hvitløksfedd. Bland fisken med marinaden og sett i kjøleskapet i 30–60 minutter.
Skjær mango, vårløk og avokado i like store biter og rødløk i tynne skiver. Finhakk koriander. Bland mangosalsaen godt sammen.
Ta fisken ut av kjøleskapet. Kast hvitløksfeddet. Bland fisken med mangosalsaen og legg på et fat. Ta søtpotetene ut av ovnen og legg dem på fatet. Ikke hell over marinaden – hvis du ikke føler deg skikkelig modig!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit