laks
Ceviche av laks med mangosalsa og ovnsbakt søtpotet
Den trendy og næringsrike fiskeretten ceviche har tatt verden med storm! All slags rå, fersk fisk av god kvalitet kan marineres i sitrussaft; her har vi valgt laks, som får godt selskap av frisk mangosalsa og ovnsbakt søtpotet.

20min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
2 porsjoner
Ceviche av laks:
250gfersk laks (eller ørret)
1klypesalt
2stklime (kun saft)
1stkrød chili
1feddhvitløk
Ovnsbakt søtpotet:
2stksøtpoteter
1ssolivenolje
1klypesalt og pepper
Mangosalsa:
1stkmango
en halvstilkvårløk
1stkavokado
en halvstkrødløk
1håndfullfrisk koriander
Fremgangsmetode
Ovnsbakt søtpotet
Sett ovnen på 220 grader.
Vask og skrell søtpotetene. Del dem i terninger og legg dem på bakepapir. Hell over litt olivenolje, salt og pepper. Stek søtpotetterningene i ovnen i ca. 20 minutter, til de er møre.
Ceviche
Skjær laksen i små terninger og dryss med salt.
Skvis saften av to lime i en skål. Tilsett chili i tynne ringer, og et helt hvitløksfedd. Bland fisken med marinaden og sett i kjøleskapet i 30–60 minutter.
Mangosalsa
Skjær mango, vårløk og avokado i like store biter og rødløk i tynne skiver. Finhakk koriander. Bland mangosalsaen godt sammen.
Ta fisken ut av kjøleskapet. Kast hvitløksfeddet. Bland fisken med mangosalsaen og legg på et fat. Ta søtpotetene ut av ovnen og vend dem forsiktig inn. Ikke hell over marinaden – hvis du ikke føler deg skikkelig modig!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆