Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Bakt røye med sitronpoteter

Røye eller ishavsrøye som den også kalles, er flott å steke eller ovnsbake. Server den med poteter med sitron og avokado og en sprø topping med hasselnøtter, persille og parmesan.

fisk_roye-sitronpotet.jpg

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

800grøyefilet (delt i 4)

Dette trenger du til sitronpoteter:

300gpoteter

2stkavokadoer (i tynne skiver)

1buntkarse (eller spirer, kan også sløyfes)

1stksitron (skall og saft)

2ssolivenolje

1dæsjsalt og pepper

Dette trenger du til topping:

en halvbuntpersille

25gparmesan

3sshasselnøtter

1ssolivenolje

1klypesalt og pepper

Fremgangsmetode

Ha potetene i en gryte med vann og salt, og kok dem møre. Sett ovnen på 200 grader.
Hakk ingrediensene til toppingen sammen. Fordel blandingen over fiskefiletene, og legg filetene i en ildfast form. Bak fisken i ovnen i 10-12 minutter.
Når potetene er ferdigkokt, skjær dem i mindre stykker og vend sammen med avokado, karse/spirer, sitronskall- og saft, olivenolje. Smak til med salt og pepper. Server laksen med lune sitronpoteter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit