blåskjell

Blåskjell på grillen med bønner og chorizo

Har du prøvd blåskjell på grillen? De fyldige skjellene tåler gjerne litt hete, og blir ekstra smakfulle i selskap med fyrig spansk chorizo og bønner!

Blåskjell med bønner og chorizo tilberedt på grillen, og servert i svart jerngryte med friske urter over.

5min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

2pkferske blåskjell

1stkrødløk

1stksmakspaprika (lang, rød)

200gchorizo (fersk, eller annen fersk paprikapølse)

2bokserhermetiske bønner (gjerne en blanding av salatbønner og hvite bønner)

1stkkremfløte (liten kartong)

1stksitron (saft + finrevet skall)

1tsanis (frø)

1klypesalt og pepper

40mlsherryeddik (eller 1 dl eplejuice)

1buntpersille

1buntvårløk

Fremgangsmetode

Vask skjellene godt, og sjekk for døde skjell.
Legg skjellene i en stor aluminiumsform, eller en grillsikker støpejernsform.
Skjær løk i tynne båter, og paprika og chorizo i terninger. Skyll bønnene i kaldt vann. Strø løk, paprika, chorizo og bønner over formen med blåskjell.
Rør sammen fløte, sitronsaft, sitronskall, anisfrø, salt og pepper. Hell over blåskjellene, og ringle til slutt over sherryeddik, eller eplejuice.
Dekk formen med to lag aluminiumsfolie, så formen blir tett.
Sørg for at grillen er varm og klar. Sett formen på grillen i rundt 4 minutter med lokket på. Løft opp en flik av folien og sjekk om blåskjellene har åpnet seg. Har de det, er blåskjellene ferdige.
Hakk persille og vårløk, og strø over blåskjellene ved servering.
Servér gjerne med godt brød, som du kan dyppe i sausen.

Tips!

Aluminiumsformer til grilling får du hos Coop Mega!

Hvordan sjekker du om blåskjell er trygge å spise?

Sjekk om blåskjellene lever.

Blåskjell du kjøper i butikken er levende og trenger luft. De skal holdes i live helt frem til bruk.

  • Ikke lukk posen de ligger i når du forlater butikken. Da kveles blåskjellene.

  • Oppbevar blåskjellene i kjøleskapet til du skal spise dem. Blåskjell bør lagres mellom 0 og 10 grader.

  • Kast skjell som er skadet.

  • Kast skjell som ikke lukker seg når du kakker på dem (gi skjellet litt tid, når blåskjellene er nedkjølte kan de bli litt trege i bevegelsene).

  • De som ikke lukker seg når de skylles i kaldt vann bør kastes.

  • De som ikke åpner seg etter varmebehandling skal også kastes.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit