Blåskjell på grillen med bønner og chorizo
Har du prøvd blåskjell på grillen? De fyldige skjellene tåler gjerne litt hete, og blir ekstra smakfulle i selskap med fyrig spansk chorizo og bønner!

5min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
2 pkferske blåskjell
1 stkrødløk
1 stksmakspaprika (lang, rød)
200 gchorizo (fersk, eller annen fersk paprikapølse)
2 bokserhermetiske bønner (gjerne en blanding av salatbønner og hvite bønner)
1 stkkremfløte (liten kartong)
1 stksitron (saft + finrevet skall)
1 tsanis (frø)
1 klypesalt og pepper
40 mlsherryeddik (eller 1 dl eplejuice)
1 buntpersille
1 buntvårløk
Fremgangsmetode
Tips!
Hvordan sjekker du om blåskjell er trygge å spise?
Sjekk om blåskjellene lever.
Blåskjell du kjøper i butikken er levende og trenger luft. De skal holdes i live helt frem til bruk.
-
Ikke lukk posen de ligger i når du forlater butikken. Da kveles blåskjellene.
-
Oppbevar blåskjellene i kjøleskapet til du skal spise dem. Blåskjell bør lagres mellom 0 og 10 grader.
-
Kast skjell som er skadet.
-
Kast skjell som ikke lukker seg når du kakker på dem (gi skjellet litt tid, når blåskjellene er nedkjølte kan de bli litt trege i bevegelsene).
-
De som ikke lukker seg når de skylles i kaldt vann bør kastes.
-
De som ikke åpner seg etter varmebehandling skal også kastes.