Dampede blåskjell i grønn curry
Om vinteren er blåskjellene på sitt aller beste. Gi dem en litt spenstig asiatisk vri med grønn curry og kokosmelk.

30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2kgferske blåskjell
8stkhvitløksfedd (i tynne skiver)
1sssolsikkeolje
2ssgreen curry paste
6dlkokosmelk
12stkkaffirlime blader
2ssfersk ingefær (revet)
2stilkersitrongress
1stklime (kun saft)
1stksitron (kun saft)
en halvpottegrovhakket koriander
Fremgangsmetode
Hvordan sjekker du om blåskjell er trygge å spise?
Sjekk om blåskjellene lever.
Blåskjell du kjøper i butikken er levende og trenger luft. De skal holdes i live helt frem til bruk.
-
Ikke lukk posen de ligger i når du forlater butikken. Da kveles blåskjellene.
-
Oppbevar blåskjellene i kjøleskapet til du skal spise dem. Blåskjell bør lagres mellom 0 og 10 grader.
-
Kast skjell som er skadet.
-
Kast skjell som ikke lukker seg når du kakker på dem (gi skjellet litt tid, når blåskjellene er nedkjølte kan de bli litt trege i bevegelsene).
-
De som ikke lukker seg når de skylles i kaldt vann bør kastes.
-
De som ikke åpner seg etter varmebehandling skal også kastes.