Dampede blåskjell i grønn curry
Om vinteren er blåskjellene på sitt aller beste. Gi dem en litt spenstig asiatisk vri med grønn curry og kokosmelk.

30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 kgferske blåskjell
8 stkhvitløksfedd (i tynne skiver)
1 sssolsikkeolje
2 ssgreen curry paste
6 dlkokosmelk
12 stkkaffirlime blader
2 ssfersk ingefær (revet)
2 stilkersitrongress
1 stklime (kun saft)
1 stksitron (kun saft)
en halv pottegrovhakket koriander
Fremgangsmetode
Hvordan sjekker du om blåskjell er trygge å spise?
Sjekk om blåskjellene lever.
Blåskjell du kjøper i butikken er levende og trenger luft. De skal holdes i live helt frem til bruk.
-
Ikke lukk posen de ligger i når du forlater butikken. Da kveles blåskjellene.
-
Oppbevar blåskjellene i kjøleskapet til du skal spise dem. Blåskjell bør lagres mellom 0 og 10 grader.
-
Kast skjell som er skadet.
-
Kast skjell som ikke lukker seg når du kakker på dem (gi skjellet litt tid, når blåskjellene er nedkjølte kan de bli litt trege i bevegelsene).
-
De som ikke lukker seg når de skylles i kaldt vann bør kastes.
-
De som ikke åpner seg etter varmebehandling skal også kastes.