Dampede blåskjell i grønn curry
Om vinteren er blåskjellene på sitt aller beste. Gi dem en litt spenstig vri med ingefær og kokosmelk.
30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 kgblåskjell
8 stkhvitløksfedd (i tynne skiver)
1 sssolsikkeolje
2 ssgreen curry paste
6 dlkokosmelk
12 stklimeblader
2 ssfersk ingefær (revet)
2 stilkersitrongress
1 stksitron (saft og revet skall)
1 stklime (saft og revet skall)
en halv pottegrovhakket koriander
Fremgangsmetode
En klassiker er å dampe blåskjell i fløte, hvitvin eller syrlig eplesaft. Men skjellene tåler kraftigere tilbehør også. Dette er en spennende og smaksrik thai-variant med curry paste, kokosmelk, ingefær, lime og koriander.
Blåskjellene du får kjøpt i nett i butikken er enkle å lage noe godt av, og du kan være trygg på at de er friske og fine. Vi er opplært til å kaste skjell som ikke åpner seg når du kakker lett på dem, men da risikerer du å kaste friske skjell. De åpner seg nemlig litt langsomt når de har ligget kjølig i fiskedisken. Det du i stedet kan gjøre er å dampe eller koke skjellene som det står i oppskriften. De som ikke har åpnet seg da, kan du kaste. Knuste skjell bør også kastes.