Dampede blåskjell med eplemost, chili og sitrongress
Blåskjell blir ekstra gode når de dampes i syrlig eplemost, og får følge av aromatiske grønnsaker som chili, hvitløk og sitrongress!

15min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
2feddhvitløk
1tssitrongress
1stkrød chili
1stkgulrot
1stksjalottløk
2sssmør
1dlsyrlig norsk eplemost (gjerne Änglamarks økologiske eplemost)
1kgblåskjell
1nevefriske urter (for eksempel dill, estragon og persille)
Fremgangsmetode
Hvordan sjekker du om blåskjell er trygge å spise?
Sjekk om blåskjellene lever.
Blåskjell du kjøper i butikken er levende og trenger luft. De skal holdes i live helt frem til bruk.
-
Ikke lukk posen de ligger i når du forlater butikken. Da kveles blåskjellene.
-
Oppbevar blåskjellene i kjøleskapet til du skal spise dem. Blåskjell bør lagres mellom 0 og 10 grader.
-
Kast skjell som er skadet.
-
Kast skjell som ikke lukker seg når du kakker på dem (gi skjellet litt tid, når blåskjellene er nedkjølte kan de bli litt trege i bevegelsene).
-
De som ikke lukker seg når de skylles i kaldt vann bør kastes.
-
De som ikke åpner seg etter varmebehandling skal også kastes.