Dampede blåskjell med eplemost, chili og sitrongress
Blåskjell blir ekstra gode når de dampes i syrlig eplemost, og får følge av aromatiske grønnsaker som chili, hvitløk og sitrongress!

15min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
2 feddhvitløk
1 tssitrongress
1 stkrød chili
1 stkgulrot
1 stksjalottløk
2 sssmør
1 dlsyrlig norsk eplemost (gjerne Änglamarks økologiske eplemost)
1 kgblåskjell
1 nevefriske urter (for eksempel dill, estragon og persille)
Fremgangsmetode
Hvordan sjekker du om blåskjell er trygge å spise?
Sjekk om blåskjellene lever.
Blåskjell du kjøper i butikken er levende og trenger luft. De skal holdes i live helt frem til bruk.
-
Ikke lukk posen de ligger i når du forlater butikken. Da kveles blåskjellene.
-
Oppbevar blåskjellene i kjøleskapet til du skal spise dem. Blåskjell bør lagres mellom 0 og 10 grader.
-
Kast skjell som er skadet.
-
Kast skjell som ikke lukker seg når du kakker på dem (gi skjellet litt tid, når blåskjellene er nedkjølte kan de bli litt trege i bevegelsene).
-
De som ikke lukker seg når de skylles i kaldt vann bør kastes.
-
De som ikke åpner seg etter varmebehandling skal også kastes.