blåskjell

Dampede blåskjell med eplemost, chili og sitrongress

Blåskjell blir ekstra gode når de dampes i syrlig eplemost, og får følge av aromatiske grønnsaker som chili, hvitløk og sitrongress!

Dampede blåskjell med eplemost, chili og sitrongress servert i mørkeblå skåler med frisk dill over, og focaccia på siden.

15min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

2 porsjoner

2feddhvitløk

1tssitrongress

1stkrød chili

1stkgulrot

1stksjalottløk

2sssmør

1dlsyrlig norsk eplemost (gjerne Änglamarks økologiske eplemost)

1kgblåskjell

1nevefriske urter (for eksempel dill, estragon og persille)

Fremgangsmetode

Vask de friske skjellene under rennende vann og fjern byssustrådene (skjegget).
Finhakk grønnsakene.
Fres grønnsakene kjapt i meierismør i en stor kjele.
Hell på eplemost, kok opp og tilsett blåskjell.
Damp under lokk til blåskjellene har åpnet seg. Ha på hakkede urter og server.

Hvordan sjekker du om blåskjell er trygge å spise?

Sjekk om blåskjellene lever.

Blåskjell du kjøper i butikken er levende og trenger luft. De skal holdes i live helt frem til bruk.

  • Ikke lukk posen de ligger i når du forlater butikken. Da kveles blåskjellene.

  • Oppbevar blåskjellene i kjøleskapet til du skal spise dem. Blåskjell bør lagres mellom 0 og 10 grader.

  • Kast skjell som er skadet.

  • Kast skjell som ikke lukker seg når du kakker på dem (gi skjellet litt tid, når blåskjellene er nedkjølte kan de bli litt trege i bevegelsene).

  • De som ikke lukker seg når de skylles i kaldt vann bør kastes.

  • De som ikke åpner seg etter varmebehandling skal også kastes.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit