Linguine med blåskjell og eplemost
Blåskjell minner om sommer, men det er faktisk på høsten og vinteren blåskjell er aller best! Her damper vi blåskjell i en smakfull kraft med eplemost og sjalottløk, og serverer med linguine. Rett og slett skikkelig snaddermat gjort enkelt.

10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2kgferske blåskjell
400glinguine (eller spaghetti)
50gfinhakket bladpersille (blader og stilker)
2ssolivenolje
2stkfinhakket sjalottløk
4feddfinhakket hvitløk
1tstørkede chiliflak
1dlsyrlig norsk eplemost (gjerne Änglamark økologisk eplemost fra Telemark)
200gcherrytomater (delt i 2)
1tsflaksalt
en halvtsnykvernet pepper
Fremgangsmetode
Hvordan sjekker du om blåskjell er trygge å spise?
Sjekk om blåskjellene lever.
Blåskjell du kjøper i butikken er levende og trenger luft. De skal holdes i live helt frem til bruk.
-
Ikke lukk posen de ligger i når du forlater butikken. Da kveles blåskjellene.
-
Oppbevar blåskjellene i kjøleskapet til du skal spise dem. Blåskjell bør lagres mellom 0 og 10 grader.
-
Kast skjell som er skadet.
-
Kast skjell som ikke lukker seg når du kakker på dem (gi skjellet litt tid, når blåskjellene er nedkjølte kan de bli litt trege i bevegelsene).
-
De som ikke lukker seg når de skylles i kaldt vann bør kastes.
-
De som ikke åpner seg etter varmebehandling skal også kastes.