fisk og sjømat
Breiflabb på grillen med kremete agurksalat og chimichurri
Breiflabb er en delikatesse som egner seg veldig godt på grillen. Særlig hvis du følger dette geniale sitrontrikset!
10min / 40min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til breiflabben:
800 gbreiflabb (delt i 4 like biter)
1 ssolje
1 tshavsalt
2 stksitroner
en halv stksitron (kun skallet)
Dette trenger du til chimichurri:
1 pottebladpersille
8 feddhvitløk
1 og en halv dlExtra virgin olivenolje
en halv dlrødvinseddik
en fjerdedel stksitron (saften)
1 ssfinhakket rødløk
1 tstørket oregano
1 tspepper
en halv tssalt
1 tstørkede chiliflak (valgfritt)
Dette trenger du til agurksalat:
2 stkagurker
en halv stkrødløk
1 feddhvitløk
1 håndfulldill
1 håndfullmynte
2 dltyrkisk eller gresk yoghurt
en halv stksitron (saft og skall)
1 tssalt
en halv tspepper
Fremgangsmetode
Skyll breiflabbfiletene i iskaldt vann og tørk av dem. Pensle dem med olje og dryss litt havsalt over. Fyr opp grillen og la stykkene tempereres litt før de grilles. Del sitronene i ½ cm-tykke skiver.
Chimichurrien kan lages på to måter. Enten kan alt finhakkes for hånd og blandes med væske og krydder for en grov variant, eller så kan alt kjøres i en blender eller foodprocessor for en jevnere variant.
Tilsett tørkede chiliflak om du ønsker en litt spicy variant. Chimichurrien kan oppbevares kjølig i et lufttett glass i opptil en uke.
Lag så agurksalaten. Start med å kutte agurk i tynne skiver på en rasp eller med en ostehøvel. Legg agurkskivene i et dørslag og klem ut mest mulig av vannet.
Skjær rødløken i tynne skiver og finhakk hvitløken. Hakk dill og mynte, men spar noe til garnityr.
Bland yoghurt, sitronsaft, raspet sitronskall, salt og pepper. Bland sammen med rødløk, hvitløk og urtene. Bland til slutt inn agurken. Topp med litt ekstra urter.
Helt til slutt griller du fisken. Legg sitronskiver utover grillen og legg de penslede fiskestykkene oppå. Har du filet med skinn på legger du fisken med skinnsiden ned.
Breiflabb trenger ikke mange minuttene på grillen, og trenger ikke å snus. Fisken er ferdig grillet når den er kritthvit i kjøttet og du ser små fett- eller væskedråper på overflaten.
Topp nygrillet breiflabb med chimichurri og raspet sitronskall fra ½ sitron. Server sammen med agurksalaten.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆