Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Breiflabb på grillen med kremete agurksalat og chimichurri

Breiflabb er en delikatesse som egner seg veldig godt på grillen. Særlig hvis du følger dette geniale sitrontrikset!

breiflabb-pa-grillen-hovedbilde.jpg

10min / 40min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til breiflabben:

800gbreiflabb (delt i 4 like biter)

1ssolje

1tshavsalt

2stksitroner

en halvstksitron (kun skallet)

Dette trenger du til chimichurri:

1pottebladpersille

8feddhvitløk

1 og en halvdlExtra virgin olivenolje

en halvdlrødvinseddik

en fjerdedelstksitron (saften)

1ssfinhakket rødløk

1tstørket oregano

1tspepper

en halvtssalt

1tstørkede chiliflak (valgfritt)

Dette trenger du til agurksalat:

2stkagurker

en halvstkrødløk

1feddhvitløk

1håndfulldill

1håndfullmynte

2dltyrkisk eller gresk yoghurt

en halvstksitron (saft og skall)

1tssalt

en halvtspepper

Fremgangsmetode

Skyll breiflabbfiletene i iskaldt vann og tørk av dem. Pensle dem med olje og dryss litt havsalt over. Fyr opp grillen og la stykkene tempereres litt før de grilles. Del sitronene i ½ cm-tykke skiver.
Chimichurrien kan lages på to måter. Enten kan alt finhakkes for hånd og blandes med væske og krydder for en grov variant, eller så kan alt kjøres i en blender eller foodprocessor for en jevnere variant.
Tilsett tørkede chiliflak om du ønsker en litt spicy variant. Chimichurrien kan oppbevares kjølig i et lufttett glass i opptil en uke.
Lag så agurksalaten. Start med å kutte agurk i tynne skiver på en rasp eller med en ostehøvel. Legg agurkskivene i et dørslag og klem ut mest mulig av vannet.
Skjær rødløken i tynne skiver og finhakk hvitløken. Hakk dill og mynte, men spar noe til garnityr.
Bland yoghurt, sitronsaft, raspet sitronskall, salt og pepper. Bland sammen med rødløk, hvitløk og urtene. Bland til slutt inn agurken. Topp med litt ekstra urter.
Helt til slutt griller du fisken. Legg sitronskiver utover grillen og legg de penslede fiskestykkene oppå. Har du filet med skinn på legger du fisken med skinnsiden ned.
Breiflabb trenger ikke mange minuttene på grillen, og trenger ikke å snus. Fisken er ferdig grillet når den er kritthvit i kjøttet og du ser små fett- eller væskedråper på overflaten.
Topp nygrillet breiflabb med chimichurri og raspet sitronskall fra ½ sitron. Server sammen med agurksalaten.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit