Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Dansk rødspette med hjemmelaget remulade

Drøm deg bort til sommerdager langs de danske strendene og lag panert rødspette. Med dillpoteter og hjemmelaget remulade får du danmarksfølelsen hjemme.

Dansk rødspette med hjemmelaget remulade

25min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til remulade:

2stkegg

1tsdijonsennep

1 og en halvdlnøytral olje

en halvstksitron (saften)

en halvtssalt

en halvtspepper

1stksjalottløk

1stkhel sylteagurk

2sskapers

2ssfinhakket persille

1ssfinhakket kjørvel (kan erstattes med 1 ts tørket)

1ssfinhakket estragon (kan erstattes med 1 ts tørket)

Dette trenger du til dillpoteter:

500gsmåpoteter

50gsmør

1pottedill

Dette trenger du til panert rødspette:

8stkrødspettefileter (store)

1tssalt

1tspepper

1dlcornflakes

1stkegg

2sssmør til steking

2ssnøytral olje til steking

1buntasparges

1stksitron (i båter)

4stilkerdill

Fremgangsmetode

Start med å lage remuladen. Den har godt av å stå litt slik at smakene får satt seg før servering. Hardkok det ene egget, og bruk det andre til å lage majones av.
Majones lager du enkelt ved å ha et helt egg i en smal og høy beholder sammen med dijonsennep. Sett en stavmikser helt ned i bunn av beholderen og hell på oljen. Skru på stavmikseren og dra den langsomt oppover til du har en tykk majones.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Finhakk sjalottløk, sylteagurk og kapers. Bland sammen med majonesen. Hakk urtene og rør inn. Skrell og del egget i små terninger. Smak til remuladen med mer sitronsaft, salt og pepper til slutt.
La remuladen stå kjølig mens du tilbereder resten.
Dampkok potetene over rist i 10-15 minutter, eller til de er møre. Bland potetene sammen med smør og finhakket dill.
Skyll rødspettefiletene i iskaldt vann og tørk dem med kjøkkenpapir. Krydre filetene med salt og pepper. Knus cornflakes i en foodprocessor. Pisk et egg i en stor, dyp asjett.
Dypp rødspettefiletene først i egg på begge sider og så i knust cornflakes. Stek de panerte rødspettefiletene i smør og olje i et par minutter på hver side, til paneringen er gyllen. Rødspettefiletene må ikke varmebehandles for lenge, da kan de bli tørre.
Til slutt knekker du av nederste bit av aspargesen og steker dem i panna 1-2 minutter etter at rødspettefiletene er stekt.
Server rødspettefiletene med dillpoteter, asparges og remulade. Server med en sitronbåt og topp med litt frisk dill.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn