fisk og sjømat
Enkel fiskegrateng med fiskepudding og reker
Deilig hjemmelaget fiskegrateng trenger ikke å ta lang tid! Bruk ferdig fiskepudding, og legg til litt luksus med reker og friske grønnsaker, så har du fiskegrateng på under halvtimen; og det helt uten egg!

5min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
300gfiskefilet
300gfiskepudding
1stkpurre (i biter)
3stkgulrot (små terninger)
50gsmør
20ghvetemel
1boksCoop Reker I Lake
4dlmelk
1klypesalt og pepper
125gfrosne erter
5ssgriljermel
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 220 grader. Del fisk, fiskepudding og purre i biter og gulrøttene i små terninger.
Smelt smør, rør inn mel og spe med laken fra rekene. Rør hele tiden. Kok opp og spe gradvis med melk. La sausen koke opp slik at den tykner. Smak til med salt og pepper.
Vend inn fiskebitene, reker og grønnsaker i sausen og hell over i en smurt ildfast form.
Strø griljermel over og stek i noen minutter til toppen er gyllen. Server med råkostsalat.
Tips!
Her kan du bruke den fisken du liker best. Både laks, torsk og hyse passer ypperlig til fiskegrateng.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆