fisk og sjømat
Fiskeboller med karristekt blomkål
Norske fiskeboller med en smak av India. Hva mer kan man drømme om?

25min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Fiskeboller i hvit saus:
2pkRørvik fiskeboller á 400 g
3dlmelk
2dlfiskekraft (fra fiskebollene)
2sssmør
2sshvetemel
1stkløk
1klypesalt
1klypepepper
Karristekt blomkål:
en halvstkblomkål
2tsKarri
2sssmør
Til servering:
800gpoteter
1håndfullpersille
Fremgangsmetode
Skrell og kok potetene møre i lettsaltet vann i ca. 20-25 minutter.
Fiskeboller i hvit saus
Varm opp melken og halvparten av fiskekraften.
Smelt smør i en annen kjele, finhakk løk og surr i smøret et par minutter. Rør inn hvetemelet.
Spe gradvis med melken og fiskekraften. Visp godt slik at det ikke blir klumper.
Kok opp, senk så varmen og la sausen småkoke i et par minutter.
Juster med mer fiskekraft hvis du syns sausen er for tykk. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Ha i fiskebollene og la dem trekke i sausen til de er gjennomvarme.
Blomkål
Del blomkålen i små buketter, og skyll godt.
Smelt smør, rør inn karri og tilsett blomkålbukettene.
Stek i 3-4 minutter til blomkålen er gyllen, men fortsatt har litt tyggemotstand.
Servering
Server fiskebollene med karristekt blomkål, kokte poteter og gjerne et dryss persille.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
