Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Fiskeboller med karristekt blomkål

Norske fiskeboller med en smak av India. Hva mer kan man drømme om?

Fiskeboller med karristekt blomkål servert på grønnmønstret tallerken med hvit saus, erter og kokte poteter.

25min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Fiskeboller i hvit saus:

2pkRørvik fiskeboller á 400 g

3dlmelk

2dlfiskekraft (fra fiskebollene)

2sssmør

2sshvetemel

1stkløk

1klypesalt

1klypepepper

Karristekt blomkål:

en halvstkblomkål

2tsKarri

2sssmør

Til servering:

800gpoteter

1håndfullpersille

Fremgangsmetode

Skrell og kok potetene møre i lettsaltet vann i ca. 20-25 minutter.

Fiskeboller i hvit saus

Varm opp melken og halvparten av fiskekraften.
Smelt smør i en annen kjele, finhakk løk og surr i smøret et par minutter. Rør inn hvetemelet.
Spe gradvis med melken og fiskekraften. Visp godt slik at det ikke blir klumper.
Kok opp, senk så varmen og la sausen småkoke i et par minutter.
Juster med mer fiskekraft hvis du syns sausen er for tykk. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Ha i fiskebollene og la dem trekke i sausen til de er gjennomvarme.

Blomkål

Del blomkålen i små buketter, og skyll godt.
Smelt smør, rør inn karri og tilsett blomkålbukettene.
Stek i 3-4 minutter til blomkålen er gyllen, men fortsatt har litt tyggemotstand.

Servering

Server fiskebollene med karristekt blomkål, kokte poteter og gjerne et dryss persille.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen