fisk og sjømat
Fiskeboller med karristekt blomkål
Norske fiskeboller med en smak av India. Hva mer kan man drømme om?

25min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 pkRørvik fiskeboller á 400 g
800 gpoteter
1 håndfullpersille
Hvit saus:
1 stkløk
4 sssmør
2 sshvetemel
3 dlmelk
2 dlfiskekraft (fra fiskebollene)
1 klypesalt
1 klypepepper
Blomkål:
en halv stkblomkål
2 tsKarri
Fremgangsmetode
Skrell og kok potetene møre i lettsaltet vann i ca. 20-25 minutter.
Hvit saus
Varm opp melken og halvparten av fiskekraften.
Finhakk løk. Smelt 2 ss smør i en kjele, tilsett løken og la den surre i et par minutter. Rør inn hvetemelet.
Spe gradvis med melken og fiskekraften. Visp godt slik at det ikke blir klumper. Kok opp, senk så varmen og la sausen småkoke i et par minutter.
Juster med mer fiskekraft hvis du syns sausen er for tykk. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Ha i fiskebollene og la dem trekke i sausen til de er gjennomvarme.
Blomkål
Del blomkålen i små buketter. Varm 2 ss smør, rør inn karri og tilsett blomkålen. Stek i 3-4 minutter til blomkålen er gyllen, men fortsatt har litt tyggemotstand.
Servering
Server fiskebollene med karristekt blomkål, kokte poteter og gjerne et dryss persille.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆