Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Fiskeboller med karristekt blomkål

Norske fiskeboller med en smak av India. Hva mer kan man drømme om?

Fiskeboller med poteter og karristekt blomkål servert på en grønnmønstret tallerken

25min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

2pkRørvik fiskeboller á 400 g

800gpoteter

1håndfullpersille

Hvit saus:

1stkløk

4sssmør

2sshvetemel

3dlmelk

2dlfiskekraft (fra fiskebollene)

1klypesalt

1klypepepper

Blomkål:

en halvstkblomkål

2tsKarri

Fremgangsmetode

Skrell og kok potetene møre i lettsaltet vann i ca. 20-25 minutter.

Hvit saus

Varm opp melken og halvparten av fiskekraften.
Finhakk løk. Smelt 2 ss smør i en kjele, tilsett løken og la den surre i et par minutter. Rør inn hvetemelet.
Spe gradvis med melken og fiskekraften. Visp godt slik at det ikke blir klumper. Kok opp, senk så varmen og la sausen småkoke i et par minutter.
Juster med mer fiskekraft hvis du syns sausen er for tykk. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Ha i fiskebollene og la dem trekke i sausen til de er gjennomvarme.

Blomkål

Del blomkålen i små buketter. Varm 2 ss smør, rør inn karri og tilsett blomkålen. Stek i 3-4 minutter til blomkålen er gyllen, men fortsatt har litt tyggemotstand.

Servering

Server fiskebollene med karristekt blomkål, kokte poteter og gjerne et dryss persille.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen