fisk og sjømat
Fiskekaker med råkost og eggesmør
En klassiker med glimt i øyet. Disse fiskekakene med råkost og eggesmør er alt annet enn kjedelige!

30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2pkCoop Mormors Fiskekaker
8stkpoteter
1sssmør til steking
Råkost:
2stkgulrøtter
2stkepler
1cmingefær
1stksitron
1klypesalt
1klypepepper
Eggesmør:
2stkegg
40gsmør
1klypesalt
1nevegressløk
1tssitronsaft (smak til)
Fremgangsmetode
Kok potetene møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og hold dem varme.
Stek fiskekakene i 1 ss smør på middels varme til de er gjennomvarme.
Råkost
Skrell og riv gulrøtter. Skjær eplene i tynne strimler og riv eventuelt litt ingefær. Vend sammen med sitronsaft, salt og pepper. La den stå og trekke mens du tilbereder resten.
Eggesmør
Hardkok eggene (ca. 10 minutter). Avkjøl i kaldt vann, skrell og del eggene først på langs og deretter på tvers i eggedeleren.
Smelt resten av smøret på lav varme. Vend inn eggene. Smak til med litt sitronsaft, salt og finhakket gressløk.
Servering
Server fiskekaker med råkost, eggesmør og poteter. Pynt gjerne med friske sukkererter eller syltet rødløk for ekstra friskhet.
Tips!
Prøv retten med crispy poteter! Klem de kokte potetene flate med en stekespade og stek dem i samme panne som fiskekakene til de er sprø og gylne.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
