Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Fiskekaker med råkost og eggesmør

En klassiker med glimt i øyet. Disse fiskekakene med råkost og eggesmør er alt annet enn kjedelige!

Fiskekaker med råkost og eggsmør servert på hvit tallerken med sitronbåter og sukkererter.

30min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

2pkCoop Mormors Fiskekaker

8stkpoteter

1sssmør til steking

Råkost:

2stkgulrøtter

2stkepler

1cmingefær

1stksitron

1klypesalt

1klypepepper

Eggesmør:

2stkegg

40gsmør

1klypesalt

1nevegressløk

1tssitronsaft (smak til)

Fremgangsmetode

Kok potetene møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og hold dem varme.
Stek fiskekakene i 1 ss smør på middels varme til de er gjennomvarme.

Råkost

Skrell og riv gulrøtter. Skjær eplene i tynne strimler og riv eventuelt litt ingefær. Vend sammen med sitronsaft, salt og pepper. La den stå og trekke mens du tilbereder resten.

Eggesmør

Hardkok eggene (ca. 10 minutter). Avkjøl i kaldt vann, skrell og del eggene først på langs og deretter på tvers i eggedeleren.
Smelt resten av smøret på lav varme. Vend inn eggene. Smak til med litt sitronsaft, salt og finhakket gressløk.

Servering

Server fiskekaker med råkost, eggesmør og poteter. Pynt gjerne med friske sukkererter eller syltet rødløk for ekstra friskhet.

Tips!

Prøv retten med crispy poteter! Klem de kokte potetene flate med en stekespade og stek dem i samme panne som fiskekakene til de er sprø og gylne.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen