fisk og sjømat
Fiskekaker Yam Som
Saftige fiskekaker med sprø og syrlig thaisalat. En enkel vri som gir hverdagsmiddagen litt mer futt.

10min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1pkCoop Mormors Fiskekaker
1tssolsikkeolje til steking
Thaisalat:
1stkliten rødkål
2stkgulrøtter
1stkliten rødløk
1stkgrapefrukt
1håndfullfrisk koriander
150gpeanøtter
2stkhvitløksfedd
1stkrød chili
1ssbrunt sukker
2ssfiskesaus
1stklime, saften
1sssoyasaus
1sssesamfrø
Til servering:
4porsjonernudler eller ris
Fremgangsmetode
Thaisalat
Finsnitt rødkålen så tynt som mulig. Strimle eller grovriv gulrøttene og skjær rødløken i skiver. Rist peanøttene lett i en tørr panne, avkjøl, grovhakk og sett dem til side.
Finhakk hvitløk og chili. Bland brunt sukker, fiskesaus, limesaft og soyasaus. Rør eller morter til sukkeret er oppløst.
Smak til, balansen skal være syrlig, søt og litt salt, med et lite kick fra chilien.
Ha rødkål, gulrøtter og rødløk i en stor bolle. Hell over dressingen og bland godt.
Skrell grapefrukten, fjern det hvite skallet og del den i fileter. Del filetene i mindre biter og vend dem forsiktig inn i salaten.
Rett før servering blander du inn koriander, grovhakkede peanøtter og sesamfrø for ekstra crunch.
Fiskekaker
Stek fiskekakene gylne i litt solsikkeolje på middels varme.
Server de varme fiskekakene med den friske thaisalaten. Topp gjerne med ekstra koriander, fersk chili eller ekstra grapefrukt. Server med ris eller nudler om ønsket.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆