fisk og sjømat
Fiskepinner med stekte potetbåter og ertepuré
Fiskepinner med sprø potetbåter, ertepuré og chilidressing er en enkel variant av den erkebritiske retten «fish and chips». Både erter og poteter er billige råvarer som metter, og er ypperlige å bruke når du vil ha en billig middag.
20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
15 stkfiskepinner
Potetbåter:
800 gmandelpoteter
1 ssolivenolje
1 tssalt og pepper
Ertepuré:
500 gfrosne erter
1 sscréme fraiche
en halv tssalt og pepper
Dressing:
1 sscréme fraiche
1 ssyoghurt naturell
1 tssriracha saus (eller annen chilisaus)
Fremgangsmetode
Potetbåter
Sett ovnen på 250 grader.
Vask og tørk potetene godt. Del dem i fire og legg i en ildfast form.
Ringle over litt olivenolje og bland godt med hendene. Pepre og salte og sett inn i ovnen.
Sett temperaturen ned til 220 grader og stek i ca 15-20 minutter, avhengig av hvor store potetbåtene er.
Ertepuré
Kok opp vann og tilsett erter rett fra fryseren.
La de småkoke i et par minutter og hell av vannet.
Tilsett creme fraiche og kjør det glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Fiskepinner og dip
Tilbered fiskepinnene etter anvisning på pakken. Rør sammen creme fraiche og yoghurt og smak til med chilisaus.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆