Til hovedinnhold

Sjekk om blåskjellene lever

  1. Ikke lukk posen de ligger i når du forlater butikken. Da kveles blåskjellene.
  2. Oppbevar blåskjellene i kjøleskapet til du skal spise dem. Blåskjell skal oppbevares kaldt, mellom 0 og 10 grader.
  3. Sjekk om noen av skjellene er skadet. Disse kaster du. De som ikke lukker seg når de får kaldt vann på seg, må kastes.
  4. De som ikke åpner seg etter varmebehandling skal også kastes.
  5. Har du gjort dette, har du full kontroll.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆