Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Fyrige spanske blåskjell på grillen

Blåskjell krever minimalt med arbeid og er perfekt sommermat. Prøv blåskjell med bønner og chorizo, så får du en rett som metter lenge.

Blåskjell og tilbehør i jerngryte

10min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

2stkblåskjell (nett, gjerne økologiske)

2bokserbønner (salatbønner eller hvite bønner, eller en av hver)

1stkrødløk

200gchorizo (fersk, eller annen fersk paprikapølse)

1buntvårløk

1stksmakspaprika (lang, rød)

1stksitron (saft + finrevet skall)

40mlsherryeddik (eller 1 dl eplejuice)

salt og pepper

1buntpersille

1stkkremfløte (liten kartong)

1tsanis (frø)

1stkaluminiumsform (stor, beregnet for grill (fås kjøpt i pakker hos Coop Mega))

Fremgangsmetode

Etter at du har sjekket blåskjellene og gjort dem klare til grilling, legger du skjellene i en aluminiumsform.
Skjær løken i tynne båter. Paprikaen skjæres i terninger. Det samme gjør du med chorizoen. Strø dette rundt i formen. Skyll bønnene under kaldt vann. Spre de utover i formen.
I en bolle blander du fløte, litt salt, anisfrø, pepper, sitronsaft og en teskje finrevet skall. Hell over blåskjellene. Så heller du sherry over.
Dekk til med to lag aluminumsfolie slik at alt er helt tett.
Sørg for at grillen er varm og klar. Sett formen på grillen i rundt 4 minutter med lokket på. Løft opp en flik av folien og sjekk om blåskjellene har åpnet seg. Har de det, er blåskjellene ferdige.
Hakk persille og strø over retten sammen med vårløk i skiver.
Server med deilig brød slik at du kan få med deg all den gode sausen.

Sjekk om blåskjellene lever

Blåskjell du kjøper i butikken er levende og trenger luft. De skal holdes i live helt frem til grillingen:

  1. Ikke lukk posen de ligger i når du forlater butikken. Da kveles blåskjellene.
  2. Oppbevar blåskjellene i kjøleskapet til du skal spise dem. Blåskjell skal oppbevares kaldt, mellom 0 og 10 grader.
  3. Sjekk om noen av skjellene er skadet. Disse kaster du. De som ikke lukker seg når de får kaldt vann på seg, må kastes.
  4. De som ikke åpner seg etter varmebehandling skal også kastes.
  5. Har du gjort dette, har du full kontroll.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit