Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Gratinert kongekrabbe med sitron

Kongekrabbe er skikkelig festmat, særlig hvis du gratinerer det nydelige kjøttet med smør, sitron og friske urter.

gratinert-kongekrabbe-hovedbilde.jpg

5min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

4stkkongekrabbebein

1klypesalt og pepper

en halvstksitron (revet skall)

3sssmør

1ssfinhakket persille

1ssfinhakket gressløk

2ssgranateplekjerner

Fremgangsmetode

Del først beina i leddene. Deretter legger du beina med undersiden (den lyse) siden opp og skjærer beina i to på langs. Dette gir den peneste snittflaten. Krydre med salt og pepper.
Riv sitronskall og bland med smør og litt av de friske urtene.
Bak krabbebeina i ovnen på 300 grader overvarme i fem minutter.
Dryss over resten av granateplekjernene. Server med en skvis sitron over.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit