fisk og sjømat
Gratinert kongekrabbe med sitron
Kongekrabbe er skikkelig festmat, særlig hvis du gratinerer det nydelige kjøttet med smør, sitron og friske urter.
![gratinert-kongekrabbe-hovedbilde.jpg](/assets/contentful/b26eki8n3vte/4hazKbKRBUb8A8TL2oRh8M/0914aa28fb499923284097a1eb4f5d94/gratinert-kongekrabbe-hovedbilde.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
5min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
4 stkkongekrabbebein
1 klypesalt og pepper
en halv stksitron (revet skall)
3 sssmør
1 ssfinhakket persille
1 ssfinhakket gressløk
2 ssgranateplekjerner
Fremgangsmetode
Del først beina i leddene. Deretter legger du beina med undersiden (den lyse) siden opp og skjærer beina i to på langs. Dette gir den peneste snittflaten. Krydre med salt og pepper.
Riv sitronskall og bland med smør og litt av de friske urtene.
Bak krabbebeina i ovnen på 300 grader overvarme i fem minutter.
Dryss over resten av granateplekjernene. Server med en skvis sitron over.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆