25min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Grillet makrell:
4 stkmakrell (hel eller filet)
2 ssolivenolje
1 tsflaksalt
en halv tsnykvernet pepper
1 stksitron i skiver
Agurksalat med dill:
1 stkagurk (i tynne skiver)
1 buntfrisk dill (grovhakket)
1 sseplecidereddik
1 ssolivenolje
en halv tssukker
en halv tssalt
1 klypenykvernet pepper
Kokte nypoteter:
600 gnypoteter
1 tssalt
Til servering:
2 dlseterrømme
Fremgangsmetode
Grillet makrell
Pensle makrellen med olivenolje, og krydre med flaksalt og pepper.
Fyll fisken med sitronskiver, eller grill sitronen ved siden av om du bruker fileter.
Grill makrellen på høy varme i 4-5 minutter på hver side, eller til skinnet er sprøtt og fisken er gjennomstekt.
Agurksalat med dill
Bland alt i en bolle, og la salaten stå og trekke mens fisken grilles.
Kokte nypoteter
Kok nypotetene i lettsaltet vann til de er gjennomkokte, ca. 15 minutter, avhengig av størrelsen på potetene.
Hell av vannet og la dem dampe av.
Servering
Servér grillet makrell med agurksalat, kokte nypoteter og seterrømme.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆