Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Grillet makrell med agurksalat og nypoteter

Fersk, nystekt makrell med agurksalat og nypoteter er smaken av sommer. Makrellen trenger bare noen minutter på grillen, og den friske agurksalaten med dill godgjør seg mens fisken griller.

Grillet makrell med agurksalat og nypoteter servert på hvitt firkantet fat, med grillede halve sitroner og frisk dill på toppen. Skåler med nypoteter, agurksalat og rømme ved siden av.

25min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Grillet makrell:

4stkmakrell (hel eller filet)

2ssolivenolje

1tsflaksalt

en halvtsnykvernet pepper

1stksitron i skiver

Agurksalat med dill:

1stkagurk (i tynne skiver)

1buntfrisk dill (grovhakket)

1sseplecidereddik

1ssolivenolje

en halvtssukker

en halvtssalt

1klypenykvernet pepper

Kokte nypoteter:

600gnypoteter

1tssalt

Til servering:

2dlseterrømme

Fremgangsmetode

Grillet makrell

Pensle makrellen med olivenolje, og krydre med flaksalt og pepper.
Fyll fisken med sitronskiver, eller grill sitronen ved siden av om du bruker fileter.
Grill makrellen på høy varme i 4-5 minutter på hver side, eller til skinnet er sprøtt og fisken er gjennomstekt.

Agurksalat med dill

Bland alt i en bolle, og la salaten stå og trekke mens fisken grilles.

Kokte nypoteter

Kok nypotetene i lettsaltet vann til de er gjennomkokte, ca. 15 minutter, avhengig av størrelsen på potetene.
Hell av vannet og la dem dampe av.

Servering

Servér grillet makrell med agurksalat, kokte nypoteter og seterrømme.

Andre relevante oppskrifter