fisk og sjømat
Helstekt ishavsrøye med saltkokte poteter, agurk- og rødløksalat
Å bake hel fisk i ovnen er ingen kunst. Resultatet blir saftig og godt, og den fine, milde ishavsrøyen er en fisk de fleste liker.
![Ishavsrøye på hvitt fat liggende oppå løk og sitronskiver](/assets/contentful/b26eki8n3vte/1QQdVo1nCTvB9cTMrTiJds/79a85b4f825cef4c263b148632365bfb/mega_oppskrift_host_helstekt-ishavsroye.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stkishavsrøye (1 stor eller 2 mindre)
salt og pepper
1 stkløk (i skiver)
en halv stkfennikel (i tynne skiver)
en halv stksitron (i skiver)
smør
20 stkpoteter (små)
2 dlgrovt salt
1 stkagurk
1 stkrødløk
4 ssolivenolje
3 ssrødvinseddik
4 stkdill (stilker)
1 begerbringebær (delte)
Fremgangsmetode
Fjern gjellene og vask fisken godt. Tørk fisken med kjøkkenpapir og krydre buken med salt og pepper.
Fyll buken med løk, fennikel og sitron. Legg fisken på dobbel aluminiumsfolie og ha på et par klatter med smør. Pakk fisken godt inn i folien, og stek den midt i ovnen ved 220°C i ca. 20-30 min.
Ha poteter og salt i en kjele og dekk med vann. Kok potetene i ca. 15 min eller til de er gjennomkokt. Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre.
Vask agurken og del den på langs. Skjær agurken i lange skiver med en ostehøvel. Skjær løken tynt og la den marinere i en bolle med olje og eddik. Rett før servering vendes agurk, dill og bringebær med løken.
Tips! Dampet asparges, bønner eller små gulrøtter er perfekt tilbehør til din helstekte ishavsrøye.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆