Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Helstekt ishavsrøye med saltkokte poteter, agurk- og rødløksalat

Å bake hel fisk i ovnen er ingen kunst. Resultatet blir saftig og godt, og den fine, milde ishavsrøyen er en fisk de fleste liker.

Ishavsrøye på hvitt fat liggende oppå løk og sitronskiver

30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1stkishavsrøye (1 stor eller 2 mindre)

salt og pepper

1stkløk (i skiver)

en halvstkfennikel (i tynne skiver)

en halvstksitron (i skiver)

smør

20stkpoteter (små)

2dlgrovt salt

1stkagurk

1stkrødløk

4ssolivenolje

3ssrødvinseddik

4stkdill (stilker)

1begerbringebær (delte)

Fremgangsmetode

Fjern gjellene og vask fisken godt. Tørk fisken med kjøkkenpapir og krydre buken med salt og pepper.
Fyll buken med løk, fennikel og sitron. Legg fisken på dobbel aluminiums­folie og ha på et par klatter med smør. Pakk fisken godt inn i folien, og stek den midt i ovnen ved 220°C i ca. 20-30 min.
Ha poteter og salt i en kjele og dekk med vann. Kok potetene i ca. 15 min eller til de er gjennomkokt. Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre.
Vask agurken og del den på langs. Skjær agurken i lange skiver med en ostehøvel. Skjær løken tynt og la den marinere i en bolle med olje og eddik. Rett før servering vendes agurk, dill og bringebær med løken.
Tips! Dampet asparges, bønner eller små gulrøtter er perfekt tilbehør til din helstekte ishavsrøye.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit