Til hovedinnhold
ørret

Helstekt røye med mandler og brunet smør

Fyll en hel røye med sitronskiver og frisk dill, og stek fisken hel i ovnen. Det er en lettvint måte å steke hel fisk på, dessuten blir det kjempegodt!

Fat med hel røye med hode og hale. Fisken er fylt med sitronskiver og dill, og den er toppet med hakkede mandler. Servert med halve poteter med urter og brokkolini.

30min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

2stkhele røyer

1stksitron

1pottefrisk dill

400gbrokkolini

1ssolje (eller smør)

1klypesalt og pepper

Brunet smør med mandler:

300gsmør

50gmandler

Fremgangsmetode

Skyll fisken og tørk den godt. Lag noen snitt i den.
Gni fisken med salt og pepper både på utsiden og inni.
Del sitronen i skiver og fyll fisken med sitronskiver og dill.
Pensle en ildfast form med olje eller litt smør. Da løsner fisken lettere etter steking.
Stek fisken i ovnen på 180 °C i ca. 20 min til den er gjennomstekt.
Vend brokkolini i olje og litt salt og pepper og bak den med fisken de siste 5 min.

Brunet smør med mandler

Smelt smøret i en liten, vid kjele på middels høy varme. La smøret skumme og boble. Så vil skummet legge seg, smøret bli gyllenbrunt og dufte nøtteaktig. Pass på at smøret ikke blir brent.
Hakk nøttene grovt og la dem surre i det brunede smøret i et par minutter til de får farge og blir sprø.

Tips

Servér gjerne med gode urtepoteter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit