fisk og sjømat
Hjemmelagede fiskekaker med fargerik råkost og rømmedressing
Hjemmelagde fiskekaker er lett å bli hekta på! Dessuten fins det mye spennende tilbehør – hva med fargerik råkost, og en deilig rømmedressing?

30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
500ghvit fisk
1tssalt
1 og en halvsspotetmel
en fjerdedeltspepper
en fjerdedeltsrevet muskatnøtt
1stkegg
1dlmelk (spe til riktig konsistens)
Råkost:
2stkgulrøtter
en halvstkrødkål
1dlrosiner
1dlcashewnøtter
en halvstksitron
Dressing:
2dlrømme
1dlmajones
3ssgressløk
1tssitronsaft (smak til)
1tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Del fisken i terninger og kjør glatt sammen med salt i en matmølle med kniver til en jevn masse.
Ha i potetmel, krydder og egg og kjør til det er blandet inn. Spe med melken litt etter litt, til du har en passe fast konsisitens.
Smelt smør i en stekepanne og form små kaker ved hjelp av to spiseskjeer. Stek fiskekakene til de har fin stekefarge på den ene siden før du snur og steker ferdig på den andre siden.
Råkost
Bruk et juliennejern eller et rivjern og riv gulrot og rødkål i små strimler. Skjær sukkerertene i fine strimler på langs. Bland sammen med rosiner og cashewnøtter. Press over sitronsaft og vend alt sammen.
Dressing
Hakk opp gressløken og rør sammen med rømme og majones. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆ ▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆