kveite
Kveite med nøttelokk og søtpotet
Kveite er fast og fin fisk. Topp den med et sprøtt nøttelokk og server med søtpoteter og smeltet soyasmør ved siden av.
15min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
800 gkveite
600 gsøtpoteter
125 gvalnøtter (hakket)
3 stkfedd hvitløk
1 stksitron (skallet av hele + saften fra 1/2 sitron)
150 gsmør
2 stksjalottløk
1 stkchili (rød)
2 sssoyasaus
1 ssbalsamicoeddik
olivenolje
frisk persille
200 ggrønne bønner
Fremgangsmetode
Del fisken i porsjonsstykker, og legg dem i en smurt, ildfast form.
Hakk valnøtter og 1 fedd hvitløk, og skrell skallet av sitronen. Bland det med saften fra 1/2 sitron og 3 ss olje. Legg det som et lokk over fisken.
Bak fisken i ovnen på 180 grader i ca. 12 minutter. La den hvile litt mens du lager resten av tilbehøret.
Smelt smøret i en kjele. La det putre på svak varme, fjern skummet og la smøret bli nøttebrunt. Finhakk sjalottløk, 1 fedd hvitløk og chili, og bland det med soyasaus og balsamicoeddik. Ha det i smøret rett før servering.
Rasp søtpotetene grovt. Stek det i olje med 1 fedd hvitløk og en neve persille til potetene er møre.
Kok opp lettsaltet vann, og ha i bønnene. La det koke opp igjen, og hell av vannet med det samme.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆