kveite
Marinert kveite med eksotisk salsa
Du får garantert festfølelse når kveite står på menyen. Prøv å tørrmarinere kveite i deilig krydder og server eksotisk salsa av ananas og pasjonsfrukt til!

20min / 40min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1kgkveitefilet (fri for skinn og bein)
200gvillris
3sssmør
1ssolivenolje
1stklime
Saltlake:
1dlfint salt
1sssukker
1lvann
Tørr rub:
4tspaprikapulver
2tsoregano (tørket)
2tschilipulver
2tshvitløkspulver
1tsspisskumin
en halvtssalt
en halvtsSvart pepper
Eksotisk salsa:
1stkananas
2stkpasjonsfrukt
en halvstkrødløk
1stkchili (rød)
1håndfullkoriander
1stklime
Fremgangsmetode
Kveite, som det meste av fisk, blir fastere og enklere å steke om den får ligge litt i saltlake på forhånd.
Del fisken opp i porsjonsstørrelser. Bland ut 1 dl salt og 1 ss sukker i 1 l vann og legg fiskestykkene oppi i 10 minutter. Skyll og tørk fisken godt.
Bland sammen alle krydderne til en ”tørr rub”, en marinade av tørre krydder. Legg fiskestykkene i krydderblandingen og vend på dem slik at fisken blir dekket med krydder på alle sider. Gni krydderet forsiktig inn. Legg fisken kaldt i 30 minutter.
Skrell ananasen og fjern kjernen. Del i mindre biter. Finhakk rødløk, chili og koriander og bland sammen med ananasen. Rasp limeskall fra 1 lime og press saften over salsaen. Del pasjonsfrukt i to og skrap frøene over salsaen. Sett til side.
Kok ris som anvist på pakken.
Varm 1 ss olje og 1 ss smør i en stekepanne og stek fiskestykkene på medium til høy temperatur i et par minutter på hver side, til fisken får gyllenbrun stekeskorpe.
Tilsett resten av smøret og øs over fiskestykkene mens de steker. Rasp skall fra 1 lime over- Steketiden avhenger litt av tykkelsen på stykkene, men du kan bruke et steketermometer og steke fisken til den har en kjernetemperatur på 45 grader.
Smak til smøret i panna med limesaften til slutt. Dette kan brukes som en smørsaus over fisken.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆