Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Laks med kremet avokadosalat og stekt tomat

Laks og avokado er en fantastisk smakskombinasjon som nesten ingenting kan slå.

Laks med kremet avokadosalat og stekt tomat

12min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

800glaksefilet (med skinn)

4tsfiskekrydder

1ssolivenolje

2stkhele tomater

Kremet avokadosalat:

2stkavokadoer

4ssgresk yoghurt

2ssmajones

1buntfrisk koriander

1klypesalt

1klypepepper

1stklime (kun saften)

Fremgangsmetode

Skrap fiskeskinnet fritt for skjell, del fisken i fire, pensle med olivenolje og dryss godt med krydder på skinnsiden.
Stek fisken på høy varme med skinnsiden ned. Snu fisken og sett pannen til side og la den trekke ferdig under lokk.
Del tomatene i to, drypp olivenolje på dem og stek raskt på begge sider.

Kremet avokadosalat

Finhakk koriander, og rør sammen med gresk yoghurt og majones. Smak til med salt, pepper og limesaft.
Vask og tørk avokado, og del i to. Bruk en skje til å fjerne kjøttet fra skallet, og skjær kjøttet i biter.
Rør avokadobitene inn i majonesblandingen, og servér.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn