laks
Fisketaco med hjemmelaget guacamole og mangosalsa
Laks passer ypperlig til fisketaco! Lag en hjemmelaget kremet guacamole, og en frisk mangosalsa til, så blir fiskemiddagen ukas høydepunkt!

10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Fisketaco med laks:
600glaksefilet
1posetacokrydder
1dæsjolje til steking
8stksmå tacolefser
1hodecrispisalat
Guacamole:
1stkmoden avokado
1feddhvitløk, finhakket
5stklime, saften
2sslettrømme
1klypesalt
Mangosalsa:
1stkmoden mango
en halvstkrødløk, finhakket
en halvstkrød chili, finhakket (mer om ønskelig)
en halvstkagurk, i små terninger
en halvstklime, saften
1ssgod olivenolje
1klypesalt
en halvpottekoriander
Fremgangsmetode
Skjær 600 gram laksefilet i litt store terninger. Vend fisken i 1 pose tacokrydder og stek fisken i et par minutter i olje i en stekepanne.
Mos 1 moden avokado med en gaffel. Rør den sammen med 1 fedd finhakket hvitløk, saften av 1/2 lime, 1-2 spiseskjeer rømme og en klype salt.
Skrell 1 moden mango og skjær den i små terninger. Finhakk 1/2 rødløk.
Fjern frøene i 1 chili og finhakk den. Hvor mye chili du vil bruke er avhengig av hvor sterk den er, og hvor sterk du liker salsaen. Skjær 1/2 agurk i små terninger.
Rør sammen mango, rødløk, chili og agurk, og smak til med saften av 1/2 lime, 1 spiseskje god olivenolje og en klype salt.
Hakk 1/2 potte koriander og vend den inn i salsaen.
Varm tacolefsene raskt i ovnen. Server dem med laks, crispisalat, guacamole og mangosalsa.
Tips!
Du kan bruke frisk ananas i stedet for mango i salsaen. Revet ingefær er også godt i den.
Andre relevante oppskrifter
▆▆