laks
Grillet asiatisk laksefilet med spicy risnudler
Saftig laks med friske smaker fra Asia. Lag den spicy, eller mild. Godt blir det uansett!

10min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
500gCoop Grill Perfekt Laksefilet
1stklime (kun saften)
2sshonning
1stkchili (grønn, finhakket)
1sssesamolje
1ssingefær (revet)
2feddhvitløk (finhakket)
Spicy risnudler:
1pkrisnudler
1dlnaturell yoghurt
1stklime (kun saften)
1tswasabi paste (kan sløyfes)
1stkagurk
1pkvårløk
1pkreddiker
4stkkiwi
1dlpeanøtter (hakkede)
1nevekoriander (finhakket)
salt
Fremgangsmetode
Bland saften fra en lime, honning, chili, sesamolje, ingefær og hvitløk. Pensle fisken med marinaden.
Kok risnudler som anvist på pakken og skyll i kaldt vann. Bland sammen med yoghurt, wasabi paste, limesaft fra en lime og litt salt.
Grill laks og vårløk i ca. 2-3 minutter på hver side. Pensle på med mer marinade underveis.
Skjær agurken tynt på langs med en mandolin eller ostehøvel. Skjær vårløk og reddik i tynne skiver, kiwi i biter og bland sammen med agurkstrimlene. Server med nudler og nygrillet laks.
Toppes med hakkede peanøtter og frisk koriander.
Andre relevante oppskrifter
▆