laks
Grillet laks i folie med grønnsaker og kremet urtedressing
Fisk og grønnsaker i samme pakke er perfekt for grilling i hagen, og til å ta med ut på tur. Med laks i folie har du lettvint og smakfull sommermat som er klar på en halvtime. Den hjemmelagede urteressingen setter prikken over i'en.

20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Laks og grønnsaker i folie:
4stklaksefileter (ca. 150 gram per person.)
6stkpoteter (i tynne skiver)
4stkvårløk (i biter)
200gsukkererter
2tsgrovt flaksalt
1tspepper
Kremet urtedressing:
1dlcrème fraîche (eller seterrømme)
50gSnøfrisk naturell
2feddfinhakket hvitløk
1sshakket fersk dill
en halvtssitronsaft
en fjerdedeltsgrovt flaksalt
Fremgangsmetode
Laks og grønnsaker i folie
Del potetene i tynne skiver og vårløken i 2-3 cm lange biter.
Fordel potetskivene, vårløk og sukkererter på ark med aluminiumsfolie. Bruk et ark pr. porsjon.
Legg laksefiletene på grønnsakene og krydre med salt og pepper.
Pakk folien rundt fisken og grønnsakene, til du har en tette pakke. Legg laksepakkene på grillen, med sømmen opp, over indirekte varme. Grill i 15-20 minutter, til potetskivene er møre og laksen er ferdig.
Urtedressing
Rør sammen crème fraîche, Snøfrisk, finhakket hvitløk og dill til en frisk dressing. Smak til med sitronsaft og salt.
Server laksepakken med urtedressingen, sitronbåter og en enkel grønn salat.
Tips!
Laksepakkene kan også stekes i ovnen. Pakk inn laks og grønnsaker som anvist over, og stek på 220 grader over- og undervarme, eller 200 grader varmluft.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆