laks
Grillet laks med hvit asparges og spinat
Asparges er perfekt sommermat og smaker kjempegodt til grillmat. Prøv hvit asparges til grillet laks!
15min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
800 glaksefilet (uten bein)
50 gsalt (pr 10 g sukker til salt/sukkerblanding)
4 ssgod olivenolje
1 bunthvit asparges (skrelt og forvellet kokende vann i 3 min)
1 stksikori (endive, eller annen bitter salat)
2 ssbladpersille
100 gspinat
1 klypesalt og pepper
en halv stksitron (saften og revet skall)
Fremgangsmetode
Smør laksen inn med salt/sukkerblandingen og la stå i ca 30 minutter, før du skyller laksen i iskaldt vann og tørker den godt.
Gni inn 1 ts olivenolje på laksen før den legges på grillen med skinnsiden opp. Har du en grill som lett kleber, kan du legge laksen på ett lag aluminiumsfolie.
Laksen er ferdig når du kan dra av skinnet.
Legg de hvite aspargesene på grillen til de har fått god grillfarge.
Bland inn renset og vasket spinat, endive og persille med aspargesen, og smak til med olivenolje, salt, pepper og sitronsaft/skall.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆