laks
Hjemmelaget poke med laks og rogn
Hvis du liker sushi og ceviche, er sjansen stor for at du vil elske poke. Den eksotiske fiskeretten kommer fra Hawaii, og smaker helt rått!

25min / 6t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
600 glaks (rå)
1 tsHawaiisalt (vanlig bordsalt kan brukes)
4 ssfinsnittet vårløk
2 ssfinhakket løk
1 tsfersk revet ingefær
en halv ssfinhakket rød chili
4 sssoyasaus
2 tssesamolje
4 porsjonMakipapir (Sushi Nori, klippes eller rives opp)
4 tsristede sesamfrø
2 ssmakadamianøtter (finhakket)
500 gsushiris
8 tssushi shu (sushieddik tilsatt sukker og salt)
4 tslakserogn
Fremgangsmetode
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skjær laks i terninger på størrelse med sukkerbiter, og salt lakseterningene med hawaiisalt. Bruk bordsalt om du ikke finner hawaiisalt.
Bland løk, vårløk, soyasaus, sesamolje, ingefær og chili til en deilig marinade. Legg fisketerningene i marinaden. Sett kjølig i minimum en time, men gjerne i 6 timer.
Rist sesamfrø i en tørr panne over medium varme, og sett til side.
Fordél ris i skåler, ringle over sushi shu, og legg over fisketerningene. Strø over makipapir og macadamianøtter, og røstede sesamfrø.
Til slutt legger du en skjefull lakserogn på toppen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆