laks

Hjemmelaget poke med laks og rogn

Hvis du liker sushi og ceviche, er sjansen stor for at du vil elske poke. Den eksotiske fiskeretten kommer fra Hawaii, og smaker helt rått!

Hjemmelaget poke med laks og rogn servert på fiskeformet hvitt fat, på lyseblått trebord. Finsnittet vårløk strødd over fisken, og små skåler med tilbehør rundt.

25min / 6t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

600glaks (rå)

1tsHawaiisalt (vanlig bordsalt kan brukes)

4ssfinsnittet vårløk

2ssfinhakket løk

1tsfersk revet ingefær

en halvssfinhakket rød chili

4sssoyasaus

2tssesamolje

4porsjonMakipapir (Sushi Nori, klippes eller rives opp)

4tsristede sesamfrø

2ssmakadamianøtter (finhakket)

500gsushiris

8tssushi shu (sushieddik tilsatt sukker og salt)

4tslakserogn

Fremgangsmetode

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skjær laks i terninger på størrelse med sukkerbiter, og salt lakseterningene med hawaiisalt. Bruk bordsalt om du ikke finner hawaiisalt.
Bland løk, vårløk, soyasaus, sesamolje, ingefær og chili til en deilig marinade. Legg fisketerningene i marinaden. Sett kjølig i minimum en time, men gjerne i 6 timer.
Rist sesamfrø i en tørr panne over medium varme, og sett til side.
Fordél ris i skåler, ringle over sushi shu, og legg over fisketerningene. Strø over makipapir og macadamianøtter, og røstede sesamfrø.
Til slutt legger du en skjefull lakserogn på toppen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit