Til hovedinnhold
laks

Laks med appelsinsaus

Laks på sitt beste. I denne klassiske kombinasjonen møter den milde, fete laksen en frisk og fruktig appelsinsaus med akkurat passe balanse mellom sødme og syre.

Laks med appelsinsaus

10min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1pkCoop laksefilet 500 g

2stkappelsiner

500ggulrøtter

1stkpurre

4ssÄnglamark Extra Virgin Olivenolje

1sssmør

1sssoyasaus

1sshonning

1pottedill

1klypesalt og pepper

Fremgangsmetode

Forvarm stekepannen på middels høy varme.
Press appelsinene og sil saften (ca. 1,5 dl). Spe ev. med litt vann.
Del gulrøttene i fire på langs. Snitt purren, skyll godt og kutt i grove, skrå biter.
Stek grønnsakene i smør og 1 ss olivenolje på middels varme i 5–6 min, til de er så vidt møre. Krydre med salt og pepper. Ta ut av pannen og legg til side.
Tilsett 3 ss olivenolje. Stek laksen i ca 3. minutter til stykkene får en fin stekeskorpe. Snu dem, tilsett appelsinsaft og kok i ca. 1 minutt. Tilsett soyasaus og honning og visp godt. La sausen tykne mens laksen steker ferdig.
Server med pannestekte grønnsaker.

Tips:

For best resultat, la laksefileten ligge i fred de første minuttene i panna, så får du en jevn og fin stekeskorpe.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen