laks
Laks med appelsinsaus
Laks på sitt beste. I denne klassiske kombinasjonen møter den milde, fete laksen en frisk og fruktig appelsinsaus med akkurat passe balanse mellom sødme og syre.

10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 pkCoop laksefilet 500 g
2 stkappelsiner
500 ggulrøtter
1 stkpurre
4 ssÄnglamark Extra Virgin Olivenolje
1 sssmør
1 sssoyasaus
1 sshonning
1 pottedill
1 klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Forvarm stekepannen på middels høy varme.
Press appelsinene og sil saften (ca. 1,5 dl). Spe ev. med litt vann.
Del gulrøttene i fire på langs. Snitt purren, skyll godt og kutt i grove, skrå biter.
Stek grønnsakene i smør og 1 ss olivenolje på middels varme i 5–6 min, til de er så vidt møre. Krydre med salt og pepper. Ta ut av pannen og legg til side.
Tilsett 3 ss olivenolje. Stek laksen i ca 3. minutter til stykkene får en fin stekeskorpe. Snu dem, tilsett appelsinsaft og kok i ca. 1 minutt. Tilsett soyasaus og honning og visp godt. La sausen tykne mens laksen steker ferdig.
Server med pannestekte grønnsaker.
Tips:
For best resultat, la laksefileten ligge i fred de første minuttene i panna, så får du en jevn og fin stekeskorpe.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆