laks
Laks med appelsinsaus
Laks på sitt beste. I denne klassiske kombinasjonen møter den milde, fete laksen en frisk og fruktig appelsinsaus med akkurat passe balanse mellom sødme og syre.

10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1pkCoop laksefilet 500 g
2stkappelsiner
500ggulrøtter
1stkpurre
4ssÄnglamark Extra Virgin Olivenolje
1sssmør
1sssoyasaus
1sshonning
1pottedill
1klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Forvarm stekepannen på middels høy varme.
Press appelsinene og sil saften (ca. 1,5 dl). Spe ev. med litt vann.
Del gulrøttene i fire på langs. Snitt purren, skyll godt og kutt i grove, skrå biter.
Stek grønnsakene i smør og 1 ss olivenolje på middels varme i 5–6 min, til de er så vidt møre. Krydre med salt og pepper. Ta ut av pannen og legg til side.
Tilsett 3 ss olivenolje. Stek laksen i ca 3. minutter til stykkene får en fin stekeskorpe. Snu dem, tilsett appelsinsaft og kok i ca. 1 minutt. Tilsett soyasaus og honning og visp godt. La sausen tykne mens laksen steker ferdig.
Server med pannestekte grønnsaker.
Tips:
For best resultat, la laksefileten ligge i fred de første minuttene i panna, så får du en jevn og fin stekeskorpe.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
