laks

Laksetaco med avokadokrem og hjemmelaget tortilla

Gjør tacomiddagen til et skikkelig herremåltid med hjemmelagede tortillalefser, syrlig avokadokrem og laks med egenkomponert spicy tacokrydder! Er du ute etter en fiskemiddag med masse smak er dette retten for deg.

Laksetaco med avokadokrem og hjemmelaget tortilla servert i terracotta skål med frisk koriander og limebåter. Fat med hjemmelagede tortillas og krukke med avokadokrem i bakgrunnen.

30min / 45min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Laksetaco:

600glaksefilet

2tschilipulver

en fjerdedeltskajennepepper

3tsspisskummen

2tspaprikapulver

en halvtsSvart pepper

en halvtssalt

1tshvitløkspulver

en halvstkspisskål

1buntvårløk

4tschilisaus (hot, etter smak)

2sssolsikkeolje til steking

Avokadokrem:

1stkGrønn chili

2feddhvitløk

1håndfullfrisk koriander

1ssolje

2stkmodne avokado

1dlyoghurt naturell

2stklime

Tortillalefser:

350ghvetemel (pluss mer til utbaking)

en halvtssalt

1tsbakepulver

2 og en halvsssolsikkeolje

2 og en halvdllunkent vann

Fremgangsmetode

Laksetaco

Del laksen i terninger og legg det i en stor bolle.
Bland sammen alt krydderet. Chilipulver, spisskummen, kajennepepper, paprikapulver, pepper, salt og hvitløkspulver.
Strø det over laksen og vend bitene rundt så alle sider blir dekket av krydderet. La fiskebitene marineres mens du tilbereder resten av fyllet.
Finsnitt spisskål, gjerne på en mandolin. Legg til side.
Kutt vårløk i skiver og grovhakk koriander.
Varm solsikkeolje i en stekepanne. Stek fiskebitene i 2-3 minutter. Vend litt rundt på dem.

Avokadokrem

Lag så avokadokremen. Kjør først grønn chili, hvitløk, koriander og olje til en glatt paste i en blender eller foodprocessor.
Tilsett avokado og yoghurt naturell. Finrasp skall fra begge limene og tilsett saften fra en av dem. Kjør til en glatt krem. Smak til med mer lime om nødvendig.

Tortillalefser

Bland mel, salt og bakepulver i en kjøkkenmaskin. Bruk eltekrok.
Bland sammen olje og lunket vann, og tilsett litt etter litt. Elt til deigen samles til en fast ball rundt eltekroken.
Ha litt mel på benken og elt deigen for hånd i et par minutter, til den er myk og smidig.
Trill en lang pølse og del i 12 emner. Trill kuler av emnene og klem disse flate med hendene. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la det hvile i 15 minutter.
Varm en stekepanne, gjerne støpejern, til medium høy temperatur.
Kjevle ut så flatt du klarer og stek en lefse av gangen i tørr stekepanne i ca 1 minutt på hver side, eller til de har gylne flekker. Hvis de får luftbobler underveis klemmer du dem flate med en stekespade.
Dander taco med avokadokrem og finsnittet kål i bunn. Topp med fiskebiter, vårløk, koriander og ønsket mengde hot chili sauce. Server med limebåter til.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit