laks
Laksetaco med avokadokrem og hjemmelaget tortilla
Gjør tacomiddagen til et skikkelig herremåltid med hjemmelagede tortillalefser, syrlig avokadokrem og laks med egenkomponert spicy tacokrydder! Er du ute etter en fiskemiddag med masse smak er dette retten for deg.

30min / 45min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Laksetaco:
600glaksefilet
2tschilipulver
en fjerdedeltskajennepepper
3tsspisskummen
2tspaprikapulver
en halvtsSvart pepper
en halvtssalt
1tshvitløkspulver
en halvstkspisskål
1buntvårløk
4tschilisaus (hot, etter smak)
2sssolsikkeolje til steking
Avokadokrem:
1stkGrønn chili
2feddhvitløk
1håndfullfrisk koriander
1ssolje
2stkmodne avokado
1dlyoghurt naturell
2stklime
Tortillalefser:
350ghvetemel (pluss mer til utbaking)
en halvtssalt
1tsbakepulver
2 og en halvsssolsikkeolje
2 og en halvdllunkent vann
Fremgangsmetode
Laksetaco
Del laksen i terninger og legg det i en stor bolle.
Bland sammen alt krydderet. Chilipulver, spisskummen, kajennepepper, paprikapulver, pepper, salt og hvitløkspulver.
Strø det over laksen og vend bitene rundt så alle sider blir dekket av krydderet. La fiskebitene marineres mens du tilbereder resten av fyllet.
Finsnitt spisskål, gjerne på en mandolin. Legg til side.
Kutt vårløk i skiver og grovhakk koriander.
Varm solsikkeolje i en stekepanne. Stek fiskebitene i 2-3 minutter. Vend litt rundt på dem.
Avokadokrem
Lag så avokadokremen. Kjør først grønn chili, hvitløk, koriander og olje til en glatt paste i en blender eller foodprocessor.
Tilsett avokado og yoghurt naturell. Finrasp skall fra begge limene og tilsett saften fra en av dem. Kjør til en glatt krem. Smak til med mer lime om nødvendig.
Tortillalefser
Bland mel, salt og bakepulver i en kjøkkenmaskin. Bruk eltekrok.
Bland sammen olje og lunket vann, og tilsett litt etter litt. Elt til deigen samles til en fast ball rundt eltekroken.
Ha litt mel på benken og elt deigen for hånd i et par minutter, til den er myk og smidig.
Trill en lang pølse og del i 12 emner. Trill kuler av emnene og klem disse flate med hendene. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la det hvile i 15 minutter.
Varm en stekepanne, gjerne støpejern, til medium høy temperatur.
Kjevle ut så flatt du klarer og stek en lefse av gangen i tørr stekepanne i ca 1 minutt på hver side, eller til de har gylne flekker. Hvis de får luftbobler underveis klemmer du dem flate med en stekespade.
Dander taco med avokadokrem og finsnittet kål i bunn. Topp med fiskebiter, vårløk, koriander og ønsket mengde hot chili sauce. Server med limebåter til.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆