laks
Ovnsbakt laks med agurksalat
Dette er norsk tradisjonsmat som både er sunn, og riktig så enkel å lage. Laks blir perfekt stekt når den bakes i ovnen, og en frisk agurksalat hører selvfølgelig med!

15min / 25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Ovnsbakt laks:
4stkLaksefilet uten skinn i porsjonsstykker (ca. 150 gram per porsjon)
1tssalt
1tsnykvernet pepper
en halvstksitron
en halvsssmør eller olje
Agurksalat:
1stkagurk
1tshavsalt
1ssolje
1sseddik
tre fjerdedelersssukker
en halvsssitronsaft
Fremgangsmetode
Ovnsbakt laks
Bruk en ildfastform og pensle den med olje eller smør.
Legg laksen i formen, ha over litt sitronsaft og salt/pepper.
Stek i en forvarmet ovn på 180 grader i 10 - 12 minutter.
Agurksalat
Skjær agurken i tynne skiver, bruk gjerne mandolin.
Ha agurken i en bolle, tilsett salt og la det trekk ut vesken. Sil av vesken.
Bland sammen olje, eddik, sukker og sitron. Rør godt. Tilsett det sammen med agurken, rør godt og smak til med sukker.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆