Ovnsbakt laks med fennikel og tabbouleh
Laks er en takknemlig fisk. De fleste liker rosa fisk, og den passer med masse ulikt tilbehør. Fennikel og en smaksrik bulgursalat fra Midtøsten er et spenstig følge.

20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
800glaksefilet (i skiver, med skinn, ev. ørretfilet)
2stkfennikel (i båter)
1stksitron (i båter)
3ssextra virgin olivenolje
1tstørket gressløk
1tsgrovt flaksalt
en halvtspepper
1dlrevet parmesan
1ssfinhakket gressløk (fersk)
Dette trenger du til tabbouleh:
200gbulgur
1stkslangeagurk (i små terninger)
3stktomater (i små terninger)
3stkvårløk (finsnittet)
30gfersk mynte (finhakket)
30gfersk bladpersille (finhakket)
en halvdlextra virgin olivenolje
1stksitron (saft og revet skall)
1feddhvitløk
1tsfennikelfrø (ristede)
1klypesalt og pepper
Dette trenger du til urtedressing:
en halvdlmajones
1dllettrømme
1tssitronsaft
1stksitron (revet skall)
3ssfrisk gressløk (finhakket)
1ssfrisk koriander (finhakket)
1feddhvitløk (presset eller finhakket)
1klypesalt og pepper