laks
Ovnsbakt laks med hoisinsaus
Det er lett å bli lei av laks, men med hoisinsaus finner du tilbake til kjærligheten! Bare prøv denne helt fantastiske oppskriften på laks med hoisinsaus og grønnsaker, så skal du se!

20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4stklaksefilet
1stkrødløk (i tynne skiver)
en halvposesukkererter
3stkvårløk (i grove biter)
olje
Fullkornsris (til servering)
Hoisin-glaze:
3sshoisinsaus
2sssoyasaus
1tssambal oelek (chilipaste)
1feddhvitløk (presset)
en fjerdedelstksaften av lime
en halvstktommel ingefær
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 grader.
Rør sammen ingrediensene til glazen, og la stå.
Del opp grønnsakene, og legg i bunnen av en stor ildfast form. Hell litt olje over. Legg laksefiletene oppå grønnsakene.
Bruk en pensel til å fordele halvparten av glazen over laksefiletene. Pass på å dekke alle sidene med glaze. Sett midt i ovnen i 8 minutter.
Ta formen ut av ovnen, og pensle resten av glazen over laksen. Sett inn i ovnen igjen i 8 nye minutter. Laksen er ferdig når den flaker seg.
Ta laksen ut, og server med fullkornsris, mer hoisinsaus og gjerne litt frisk koriander.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆