laks

Poke à la Prix

Dette er hurtigmaten som har alt. Poke er kjapt å lage, sunt for kroppen og får smaksløkene til å danse hula.

To porsjoner med poke med avokado, laks, mango og sesamfrø, servert i hvite firkantede skåler. Lys trebakgrunn.

20min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Laks og marinade:

400gfersk laksefilet (om det er villaks skal den fryses 24 timer før bruk)

1ssrevet ingefær

1feddhvitløk

1sssesamolje

1dlsoyasaus

Tilbehør:

200gris (valgfri type)

2stkavokado

1stkrødløk

1stkmango

en halvstklime

Chilimajones:

2ssmajones

1stkrød chili

Fremgangsmetode

Kutt fisken i terninger, og bland den sammen med revet eller finhakket ingefær og hvitløk, sesamolje og soyasaus. Tilsett saften fra en halv lime rett før servering.
Kutt avokado og mango i terninger, og finhakk rødløken. Bland dette sammen med fisken.
Kok ris som anvist på pakken, fordél i serveringsboller, og legg over fisk, frukt og grønt.
Del chilien på langs, og fjern frøene. Finhakk chilien, og rør sammen med majonesen.

Tips!

Fisken blir bedre om den får stå noen timer i marinaden, men du kan også lage den rett før du skal spise. Et fint tips er å marinere fisken dagen før eller om morgenen den dagen du skal spise poke.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit