laks
Poke à la Prix
Dette er hurtigmaten som har alt. Poke er kjapt å lage, sunt for kroppen og får smaksløkene til å danse hula.

20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Laks og marinade:
400 gfersk laksefilet (om det er villaks skal den fryses 24 timer før bruk)
1 ssrevet ingefær
1 feddhvitløk
1 sssesamolje
1 dlsoyasaus
Tilbehør:
200 gris (valgfri type)
2 stkavokado
1 stkrødløk
1 stkmango
en halv stklime
Chilimajones:
2 ssmajones
1 stkrød chili
Fremgangsmetode
Kutt fisken i terninger, og bland den sammen med revet eller finhakket ingefær og hvitløk, sesamolje og soyasaus. Tilsett saften fra en halv lime rett før servering.
Kutt avokado og mango i terninger, og finhakk rødløken. Bland dette sammen med fisken.
Kok ris som anvist på pakken, fordél i serveringsboller, og legg over fisk, frukt og grønt.
Del chilien på langs, og fjern frøene. Finhakk chilien, og rør sammen med majonesen.
Tips!
Fisken blir bedre om den får stå noen timer i marinaden, men du kan også lage den rett før du skal spise. Et fint tips er å marinere fisken dagen før eller om morgenen den dagen du skal spise poke.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆