laks
Poke à la Prix
Dette er hurtigmaten som har alt. Poke er kjapt å lage, sunt for kroppen og får smaksløkene til å danse hula.
20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
200 gris (valgfri type)
2 stkavokado
1 stkrødløk
1 stkmango
en halv stklime
Laks og marinade:
400 gfersk laksefilet ((husk: om det er villaks, skal den fryses i 24 timer før bruk)
1 ssrevet ingefær
1 feddhvitløk
1 sssesamolje
1 dlsoyasaus
Chilimajones:
2 ssmajones
1 stkrød chili
Fremgangsmetode
Kutt fisken i terninger, og bland den sammen med revet eller finhakket ingefær og hvitløk, sesamolje og soyasaus. Tilsett saften fra en halv lime rett før servering.
Kutt avocadoen og mangoen i terninger, og finhakk rødløken. Bland dette sammen med fisken.
Deretter koker du risen og putter den oppi en bolle før fordeler fisk, frukt og grønt over.
Del chilien på langs, og fjern frøene. Finhakk chilien, og rør sammen med majonesen.
Tips!
Fisken blir bedre om den får stå noen timer i marinaden, men du kan også lage den rett før du skal spise. Et fint tips er å marinere fisken dagen før eller om morgenen den dagen du skal spise poke.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆