Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Lakseburger med dilldressing og søtpotetchips

Skal du ha noe kjapt og godt er det bare å hive en lakseburger på grillen. Ingen kan si nei til en saftig lakseburger med deilig tilbehør!

Ingredienser

4 porsjoner

Lakseburgere:

4stklakseburgere

4stkhamburgerbrød

1stkavokado (i skiver)

4håndfullsalat (etter ønske)

Dressing:

1dllettrømme

4ssmajones

en halvbunthakket fersk dill

en fjerdedelstkagurk, i små terninger

en fjerdedelstkgul løk (finhakket)

1dæsjsalt

1dæsjpepper

1tssitronsaft

Søtpotetchips:

2stksøtpoteter

en halvstkfinrevet sitronskall

4sssalt

en halvtschilipulver

1lsolsikkeolje

Fremgangsmetode

Start med å lage dressingen. Bland alle ingrediensene og sett til side.
Lag chipskrydderet ved å blande sitronskall, salt og chilipulver.
Skrell søtpotetene og skjær dem tynt med en mandolin eller siden på et rivjern.
Varm oljen og friter søtpotetskivene i puljer til de er gylne. La dem renne av på kjøkkenpapir. Strø forsiktig krydderblandingen over.
Grill lakseburgerne. Varm brødene på grillen.
Monter burgeren ved å legge salat på bunnen av brødet. Så legger du på lakseburgeren, en stor klatt dilldressing, avokadoskiver og brød. Server med søtpotetchips.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn