laks
Lakseburger med dilldressing og søtpotetchips
Skal du ha noe kjapt og godt er det bare å hive en lakseburger på grillen. Ingen kan si nei til en saftig lakseburger med deilig tilbehør!
Ingredienser
4 porsjoner
Lakseburgere:
4 stklakseburgere
4 stkhamburgerbrød
1 stkavokado (i skiver)
4 håndfullsalat (etter ønske)
Dressing:
1 dllettrømme
4 ssmajones
en halv bunthakket fersk dill
en fjerdedel stkagurk, i små terninger
en fjerdedel stkgul løk (finhakket)
1 dæsjsalt
1 dæsjpepper
1 tssitronsaft
Søtpotetchips:
2 stksøtpoteter
en halv stkfinrevet sitronskall
4 sssalt
en halv tschilipulver
1 lsolsikkeolje
Fremgangsmetode
Start med å lage dressingen. Bland alle ingrediensene og sett til side.
Lag chipskrydderet ved å blande sitronskall, salt og chilipulver.
Skrell søtpotetene og skjær dem tynt med en mandolin eller siden på et rivjern.
Varm oljen og friter søtpotetskivene i puljer til de er gylne. La dem renne av på kjøkkenpapir. Strø forsiktig krydderblandingen over.
Grill lakseburgerne. Varm brødene på grillen.
Monter burgeren ved å legge salat på bunnen av brødet. Så legger du på lakseburgeren, en stor klatt dilldressing, avokadoskiver og brød. Server med søtpotetchips.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆