laks
Lakseburger med dilldressing og søtpotetchips
Skal du ha noe kjapt og godt er det bare å hive en lakseburger på grillen. Ingen kan si nei til en saftig lakseburger med deilig tilbehør!

Ingredienser
4 porsjoner
Lakseburgere:
4stklakseburgere
4stkhamburgerbrød
1stkavokado (i skiver)
4håndfullsalat (etter ønske)
Dressing:
1dllettrømme
4ssmajones
en halvbunthakket fersk dill
en fjerdedelstkagurk, i små terninger
en fjerdedelstkgul løk (finhakket)
1dæsjsalt
1dæsjpepper
1tssitronsaft
Søtpotetchips:
2stksøtpoteter
en halvstkfinrevet sitronskall
4sssalt
en halvtschilipulver
1lsolsikkeolje
Fremgangsmetode
Start med å lage dressingen. Bland alle ingrediensene og sett til side.
Lag chipskrydderet ved å blande sitronskall, salt og chilipulver.
Skrell søtpotetene og skjær dem tynt med en mandolin eller siden på et rivjern.
Varm oljen og friter søtpotetskivene i puljer til de er gylne. La dem renne av på kjøkkenpapir. Strø forsiktig krydderblandingen over.
Grill lakseburgerne. Varm brødene på grillen.
Monter burgeren ved å legge salat på bunnen av brødet. Så legger du på lakseburgeren, en stor klatt dilldressing, avokadoskiver og brød. Server med søtpotetchips.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆