fisk og sjømat
Lettvint fiskeburger med søtpotetfries
Hva med å prøve en sunn og god fiskeburger med ovnsbakte søtpotetfries neste gang du skal ha fisk? Det er en rask og rimelig hverdagsmiddag som hele familien vil like.
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Fiskeburger:
4 stkstore fiskekaker eller fiskeburgere
4 stkhamburgerbrød
250 gcottage cheese (et lite beger)
en halv stkhjertesalat (i tynne strimler)
en halv stkrødløk (i tynne skiver)
en halv tslimesaft
en halv tssalt og pepper (smak til)
1 ssfersk koriander
Søtpotetfries:
2 stksøtpoteter (ca. 800 gram)
1 ssmaisenna
en halv posetacokrydder
4 ssrapsolje
1 ssgrovt flaksalt
Mangodressing:
2 dllettrømme
1 og en halv ssmangochutney
Fremgangsmetode
Start gjerne med å lage søtpotetfriesene først, det er de som tar lengst tid. Mangodressingen lager du også fint på forhånd, den kan stå i kjøleskapet til middagen er klar.
Søtpotetfries
Forvarm ovnen til 225 grader varmluft og kle stekebrettet med bakepapir. Skrell søtpotetene og skjær i tykke staver.
Ha maisenna i en brødpose sammen med søtpotetstavene. Lukk posen og rist godt. Søtpotetchips blir ikke veldig sprø på grunn av lite stivelse, men dette gjør at de blir litt sprøere.
Ha krydder og olje i posen med søtpotetene, rist godt til alt er jevnt fordelt, og legg utover stekebrettet. Prøv å unngå at søtpotetstavene ligger over hverandre.
Stek midt i ovnen, i ca. 20 minutter, til de er møre og gylne. Dryss på grovt flaksalt før servering.
Mangodressing
Ha rømme og mangochutney i en liten bolle, og rør sammen til en jevn dressing.
Fiskeburger
Stek fiskeburgerne/fiskekakene på middels varme til de er gjennomvarme. Varm burgerbrødene noen få minutter i ovnen.
Finsnitt vasket hjertesalat og rødløk. Ha i en bolle sammen med cottage cheese og rør om. Smak til med litt limesaft, salt og pepper.
Legg litt salat på burgerbrødet og legg på fiskeburgeren, litt mangodipp og fersk koriander. Server med søtpotetchips og resten av mangodippen.