Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Lutefisk med julekrydder, sennepsskum og potet- og baconkompott

Julekrydder setter en ekstra spiss på lutefisken. Skum opp sennepssausen så den blir lett og luftig, og bland kokte, knuste poteter med herlig sprøstekt bacon.

Lutefisk med julekrydder, sennepsskum og potet- og baconkompott

35min / 45min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

800glutefisk

1håndfullgrovt salt

1tsmalt anis

1tsfennikelfrø (ristet og malt)

1tsmalt sort pepper

2dllettmelk

1dlfløte

1ssgrov sennep

2ssfin sennep

1ssmaisenna

100gbaconterninger

100gmeierismør

8stkkokte poteter (knust med en gaffel)

Fremgangsmetode

Salt lutefisken i ca. 45 minutter før du skal steke den slik at den slipper litt av fuktigheten.
Krydre fisken med malt anis, fennikel og sort pepper, og bak den i ovnen på 200 °C i ca. 35 minutter.
Kok opp melk, fløte og sennep. Jevn det med maisennamel blandet ut med litt vann og smak til med salt og pepper.
Du kan gjerne skumme sausen med stavmikser eller melkeskummer for å få den litt ekstra lett og luftig.
Stek baconet i pannen, tilsett smøret og bland inn potetene.
For å gjøre det ekstra lekkert kan du blande det i en kopp eller en liten kakering og hvelve det på tallerkenen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn