Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Moules frites - blåskjell

Dampede blåskjell med persille og hvitløk smaker nydelig hele året. Best smaker de sammen med knasende sprø pommes frites.

Blåskjell i gryte med pommes frites ved siden av

20min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

2kgblåskjell

1stkløk

2sssmør

3dlhvitvin

3dlfløte

2stkhvitløk

gressløk

persille

salt og pepper

Pommes frites:

4stkpoteter (store)

olje (til fritering)

Aioli:

3stkeggeplommer

1sssennep

2stkhvitløksbåter

1sshvitvinseddik

1dlolivenolje

3dlmaisolje (eller annen nøytral olje)

salt og pepper

Fremgangsmetode

Rens og vask blåskjellene. Bank en og en forsiktig mot bordplaten. De som ikke lukker seg, må kastes.
Skrell og hakk løk og hvitløk. Fres i en stor panne med smør. Legg i blåskjellene, hvitvin og fløte. Kok under lokk til alle skjellene har åpnet seg. Kast de som ikke har åpnet seg.
Smak til med salt og pepper, og strø over de friske urtene.

Pommes frites

Skjær poteter i 2 centimeter tykke og cirka 9-10 centimeter lange staver.
Bruk termometer, og friter potetstavene på 180 grader i to omganger. Først i cirka 3 minutter, la renne av, og avkjøl.
Friter igjen til de får en gyllenbrun farge. Smak til med salt.

Aioli

Skrell hvitløk og legg den i en foodprosessor eller i beholderen til en stavmikser.
Tilsett eggeplommer, sennep og eddik. Tilsett oljen i en tynn stråle mens du kjører mikseren.
Krydre med salt og pepper og eventuelt persille.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit