Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Ørret tataki med stekt hjertesalat

«Tataki» er en japansk tilberedningsmåte der fisken stekes eller kokes lynraskt på sterk varme slik at fisken fremdeles er rå på innsiden. Denne versjonen er med spennende krydret ørret, grillet hjertesalat og asparges!

Ørret tataki med stekt hjertesalat

10min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

400gørretfilet (eller laksefilet)

1klypesalt

1sshel pepper

1sskorianderfrø

1ssfennikelfrø

4stkhjertesalat

250gasparges

2ssnøytral olje til steking

10bitersyltet ingefær

1dæsjsoyaolje

3sssesamfrø

Fremgangsmetode

Rist hel pepper, korianderfrø og fennikelfrø på middels varme i tørr panne, til det ryker. Knus til pulver i en morter, og sett til side.
Del hver ørretfilet i to, og strø over litt salt.
Varm olje i en panne, og stek fisken raskt på alle sider. Rull fisken i krydderblandingen, og skjær i tynne skiver.
Skyll hjertesalat og asparges, og tørk godt av. Del hjertesalaten i fire, på langs. Snipp av den nederste delen av aspargesen, og skjær den i tynne skiver med en potetskreller.
Stek hjertesalaten kjapt på hver side i pannen, og ha i aspargesskivene helt til slutt, de trenger bare 1-2 minutter steketid.
Legg hjertesalat og asparges på et fat, og legg over ørretskivene.
Skjær den syltede ingerfæren i tynne skiver, og dryss over salaten. Ringle over litt soyaolje, og dryss over sesamfrø.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn