ørret
Asiatisk ishavsrøye med hvitløk og korianderrot
Røye eller ishavsrøye er en flott rød fisk i familie med laks og ørret, og du får den i butikken hele året. Prøv den med litt spennende asiatiske smaker som koriander, fish sauce og lime.

10min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
2stkhele røyer
2stkkorianderrøtter
4feddhvitløk
12stkhvite pepperkorn (ristede)
en halvtssalt
1dlkyllingkraft
150gsukker (bruk gjerne palmesukker)
3ssfiskesaus (asiatisk)
2sslimesaft
1stksjalottløk (i skiver)
1cmingefær (i strimler)
1nevestangselleri (finhakket, bruk gjerne asiatisk selleri)
Fremgangsmetode
Skrap fisken fri for skjell og fileter den, behold skinnet på.
Knus pepper, korianderrot, hvitløk og salt i en morter til fin paste. Brun det godt i en kjele med litt olje, til en gyllen farge. Ha kyllingkraft og sukker/revet palmesukker og la det hele koke til sukkeret har løst seg opp.
Legg filetene i og la dem trekke forsiktig til de er ferdige.
Ta fisken opp av sausen og dra av skinnet. Legg filetene på et fat.
La sausen koke opp igjen og ha i finhakket asiatisk selleri, tilsett limesaft og hell over fisken.
Dander med skivet sjalottløk, strimlet ingefær og frisk koriander, og server.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆