ørret
Asiatisk ishavsrøye med hvitløk og korianderrot
Røye eller ishavsrøye er en flott rød fisk i familie med laks og ørret, og du får den i butikken hele året. Prøv den med litt spennende asiatiske smaker som koriander, fish sauce og lime.
10min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
2 stkhele røyer
2 stkkorianderrøtter
4 feddhvitløk
12 stkhvite pepperkorn (ristede)
en halv tssalt
1 dlkyllingkraft
150 gsukker (bruk gjerne palmesukker)
3 ssfiskesaus (asiatisk)
2 sslimesaft
1 stksjalottløk (i skiver)
1 cmingefær (i strimler)
1 nevestangselleri (finhakket, bruk gjerne asiatisk selleri)
Fremgangsmetode
Skrap fisken fri for skjell og fileter den, behold skinnet på.
Knus pepper, korianderrot, hvitløk og salt i en morter til fin paste. Brun det godt i en kjele med litt olje, til en gyllen farge. Ha kyllingkraft og sukker/revet palmesukker og la det hele koke til sukkeret har løst seg opp.
Legg filetene i og la dem trekke forsiktig til de er ferdige.
Ta fisken opp av sausen og dra av skinnet. Legg filetene på et fat.
La sausen koke opp igjen og ha i finhakket asiatisk selleri, tilsett limesaft og hell over fisken.
Dander med skivet sjalottløk, strimlet ingefær og frisk koriander, og server.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆