Gravet ørret med dillstuede poteter og fennikelsalat
Gravet ørret er perfekt til julebordet, eller julelunsjen. Ørreten trenger noen dager i kjøleskapet, men er ikke vanskelig å lage, og kan til og med fryses ned så du kan lage den ukesvis i forveien. Servér med stuede poteter med dill, og frisk fennikelsalat for et skikkelig herremåltid!

30min / 45min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Gravet ørret:
1kgbenfri ørretfilet, med skinn
1 og en halvsssalt
1sssukker
2sssennepsfrø
2ssakevitt
75gFersk dill
Dillstuede poteter:
800gsmåpoteter (kokefaste)
2sssmør
2sshvetemel
2dlmelk
2dlav kokevannet
en fjerdedeltssalt
en fjerdedeltshvit pepper
1ssFersk dill (finhakket)
Fennikelsalat:
1stkstor fennikel (eller to små, i tynne skiver)
2stilkerstangselleri (i tynne skiver)
en halvstkgrønt eple (revet)
2ssextra virgin olivenolje
1sssitronsaft
en fjerdedeltssalt
en halvtsnykvernet pepper