ørret
Mild rakfiskmousse
Rakfisk er en av høstens og vinterens hyggeligste tradisjoner. Den kan også serveres litt utradisjonelt som del av flere retter på julebordet, som her i en deilig rakfiskmousse!

3t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
en halvstkhakket rødløk
en halvstkpurreløk (hakket)
1stkrakfiskfilet
1begerrømme
2dlfløte
3platergelatin (bløtlagt)
1stksitronsaft
1dæsjsalt
1dæsjpepper
Fremgangsmetode
Skjær rødløk og purre i små terninger, og kok dem raskt i vann for å fjerne den rå smaken. Avkjøl.
Del rakfisken i små terninger og bland dem med løk og purre.
Pisk rømme og fløte luftig, og vend inn rakfisk og løk. Vend inn smeltet gelatin og sitronsaft. Smak til med salt og pepper og fyll moussen i former.
Avkjøl i 2-3 timer før servering.
Tips!
Istedet for rakfisk kan du bruke røkt eller gravet laks.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆