Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Ovnsbakt laks med potet- og urtesalat

Laks er blitt høvdingen ved norske middagsbord de siste årene. Er du lei agurksalat og gulrøtter som tilbehør bør du teste denne oppskriften med masse friske urter og aromatisk fennikel.

Ovnsbakt laks med potet-og urtesalat med fennikel og asparges, på turkist fat. Lys trebakgrunn, ferske sitronbåter og friske urter på siden.

30min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

4stklaksefilet uten skinn og bein

Potet- og urtesalat:

1kgAmandinepoteter

1stkfennikel

1pkaspargestopper

1posesukkererter

en halvbuntvårløk

1pottefrisk dill

en halvpottefrisk persille

Dressing:

2sssterk sennep (fks. Dijon)

1ssflytende honning

en halvstksitron (kun saft)

1 og en halvdlolivenolje

1tssalt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Skrell og kok potetene, og sett til side.
Stek laksefiletene i ovnen ved 180 grader i cirka 10 til 15 minutter.
Del grønnsakene i biter, del potetene i mindre biter, og finhakk urtene.
Bland sammen sennep, honning, sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Vend sammen grønnsaker, poteter og dressing. Servér sammen med den ovnsbakte laksen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit