laks
Ovnsbakt laks med potet- og urtesalat
Laks er blitt høvdingen ved norske middagsbord de siste årene. Er du lei agurksalat og gulrøtter som tilbehør bør du teste denne oppskriften med masse friske urter og aromatisk fennikel.

30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4stklaksefilet uten skinn og bein
Potet- og urtesalat:
1kgAmandinepoteter
1stkfennikel
1pkaspargestopper
1posesukkererter
en halvbuntvårløk
1pottefrisk dill
en halvpottefrisk persille
Dressing:
2sssterk sennep (fks. Dijon)
1ssflytende honning
en halvstksitron (kun saft)
1 og en halvdlolivenolje
1tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Skrell og kok potetene, og sett til side.
Stek laksefiletene i ovnen ved 180 grader i cirka 10 til 15 minutter.
Del grønnsakene i biter, del potetene i mindre biter, og finhakk urtene.
Bland sammen sennep, honning, sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Vend sammen grønnsaker, poteter og dressing. Servér sammen med den ovnsbakte laksen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆