fisk og sjømat
Ovnsbakt torsk med mango-og avokadosalat
Ovnsbakt torsk med kryddermarinade er lettvint og god hverdagsmiddag. Med en frisk salat med mango og avokado får du en fest på en tirsdag!
![ovnsbakt-torsk-hovedbilde.jpg](/assets/contentful/b26eki8n3vte/5PShHElaznK0zxrKLnuZBt/6ef9addfad48b9644b88059482a648ae/ovnsbakt-torsk-hovedbilde.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
10min / 35min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
800 gtorskefilet (eller skrei)
2 tspaprikapulver
2 tstørket persille
1 tstørket oregano
1 tschilipulver
1 tshvitløkspulver
en halv tsspisskummen
en halv tssalt
en halv tspepper
en fjerdedel tskajennepepper
4 ssolivenolje
Dette trenger du til avokado- og mangosalat:
4 stkavokadoer (i små biter)
1 stkstor mango (i små biter)
en halv stkfinhakket chili (gjerne mer hvis du liker litt sting)
2 sslimesaft
4 ssolivenolje
1 pottekoriander (hakket)
Fremgangsmetode
Bland alle krydderne med 2 ss olivenolje og fordel over torskefiletene.
La fisken marinere på kjøkkenbenken i 30 minutter.
Varm ovnen til 180 grader.
Legg torskefileten på et stekebrett med bakepapir, drypp over resten av oljen og bak i ovnen i ca. 8 minutter, til fisken flaker seg og er ferdig.
Steketiden varierer med tykkelsen på torsken, bruker du torskeloin vil steketiden være litt lenger enn hvis du bruker halestykke.
Slik lager du avokado- og mangosalat
Bland avokado, mango og chili.
Visp sammen limesaft og olivenolje og hell over.
Bland inn koriander og server.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆